Baken brinner

Det här inlägget anspelar direkt på ett visst proggband. Fast numer kanske de snarare placeras i jazzgenren; Fläsket brinner.

Det känns som det brinner i rumpan. I går brann det etter värre. Eller frätte snarare. Fläsket fräts. Sönder av mjölksyra. Backintervaller upp till Uppsala slott tillsammans med ULK. Landshövding Björck stod säkert i fönstret och hånlog åt oss där vi slirade i slasket.

Uppsalaslätten? Pyttsan!

På S order sprang vi ”starkt” uppför Slottsbacken, girade framför Carolina Rediviva och ökade farten innan vi nådde borggården. 500 meter gissar jag. Nedvarvning ner på andra sidan slottet och så iväg uppför uppförslutan mot Akademiska sjukhuset. Och så en jogg tillbaka till startplatsen. För att göra om hela rundan igen. Tre gånger till.

När jag första gången – med mjölksyran sprutande ur öronen -pustade ut på borggården, var jag säker på att jag aldrig skulle klara de beordrade fyra varven. Men det gjorde jag. Banne mig. Gick till och med bättre mot slutet när vi kom på att tjejerna skulle få ett litet försprång. Motivationen tröt nämligen när man redan efter 50 meter fann sig akterseglad av långbenta och vältrimmade herrar och ungtuppar.

Bara för att kan man leka med svinanspelningen ett steg till. Till punk och skrikande grisar:

………………………………………………………………..

8 tankar om “Baken brinner

 1. Mitt utseende och min allmänna framtoning till trots är jag dåligt bevandrad i proggmusiken. ”Bara ett namn”, blir över huvudtaget oftast mitt svar när olika band kommer på tal, oavsett genre. Dock tvingas jag tillstå att punklåten föll mig på läppen. Så ska det låta! Jag laddar ner den i min fiktiva I-pod-mp-3-spelare till nästa motvindslöpning? (Joggindex okänt)

 2. Jag tror baske mig du börjar plocka fram den där tävlingsdjävulen i dig igen *jublar* Visst kan kvalitetspassen bli riktiga höjdare i grupp?! Härligt kutat!

 3. Jumper: Visst är den lite rolig?! Jag är egentligen lite för ung för progg, men jag har gått på folkhögskola. På konstlinjen blåste vänstervindar och proggen fick en revival. Det här var när 1990-talet var purfärskt.
  Ska man springa i takt lär det i alla fall bli svårt att sjunga samtidigt.

  Karin: I senaste RW kallde man i nån artikel löparklubbar för ”smärtklubbar” – eller ngt liknande. (Låter plötsligt lite kinky ;-)). Klart är att det blir betydligt lättare att pressa sig lite extra när man ser andra som kämpar. Och när man riskerar att bli omsprungen…

  Oliver: Fuskar du och stoppar in låten i en sån där webbaserad ”taktavläsare” eller har du en i huvudet?
  Tyvärr har jag inte texten, men visst är den lite rolig. Kanske borde man tipsa AMF-pension?

 4. Tyvärr. I mitt huvud finns inte så stort utrymme för takt och ton, så jag fuskar. Mixmeister heter programmet. Pod-löpning är väl också i sig ett slags fusk. Väntar bara på programvaran som avslöjar vilken musik man bränt sitt fläsk till. Den dagen är man rökt…

 5. Långbenta och vältrimmade herrar och ungtuppar? Talar vi om samma löparklubb? Kanske är klientelet olika i veckopassen jämfört med långpassen på söndagar? Å andra sidan är det en risk att min självbild kan vara lite skev och att jag utifrån sett faktiskt inte är den överviktiga slashas som jag oftast känner mig som. Om jag skulle välja proggmusik skulle det snarast bli Kung Tung!

 6. Griser skriker är fina saker och tillhörde min svenska punk-period när jag gick i mellanstadiet. Då var det bara Ebba Grön, Kriminella Gitarrer, Imperiet och bland annat Grisen Skriker som gällde =)

  Köra backintervaller i Carolina Rediviva-backen. Enda löpning jag har gjort där är Champagne-galoppen till Upplands nation på valborg =)

 7. Oliver: Man får fuska. Med vissa saker.

  Startnumret: Allt är relativt. I jämförelse med mig är alla definitivt långbenta. De flesta vältrimmade – rent löparkonditionsmässigt. Och på just det här passet fanns två ungtuppar. Båda med extrem vinnarskalle. Och en unghöna (inte jag).

  Dunceor: Kriminella gitarrer? Man bara måste älska punkbandens namnidéer.
  På Valborg springer ju de flesta utför backen… Hur mycket bubbel hade du fått under västen egentligen? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s