Taget!

Oj, oj, oj. Jag har blivit utmanad av Mia. Jag som alltid brukar ducka för såna, men någon gång ska ju vara den första!
1. Vilken typ av löpare är du?
En som hellre löper långt än snabbt. Som gärna tittar på stjärnorna, lyssnar på vinden, trampar okända stigar. Och författar pretentiösa, hopplöst naturromantiska blogginlägg i huvudet…
2. Hur länge har du löpt?
Sedan senhösten 2006. Tror jag började för att imponera på någon på jobbet. Sen blev jag inte av med eländet. Löpningen alltså. Arbetskompisen har slutat.
3. Hur mycket löper du per vecka?
4-5 mil i veckan. Ibland mer. Sällan mindre. Om inte livet kommer ivägen. Eller elaka baciller.
 
4. Vilket är ditt ”feelgood” tempo?
Beror på terrängen. Och sträckan. På asfalt tassar kroppen gärna fram i 5:50. Om jag tänker springa länge. Men om jag ger mig ut på en kortare runda vill den helst ligga i 5:30. I skogen däremot njuter vi i 6:30.  
5. Vid vilken ålder började du springa?
*räknar på fingrarna*. 37.
6. Vilka andra sporter utövar du regebundet?
Jag sportar inte. Det känns alldeles för ambitiöst. Men jag styrketränar på gym en gång i veckan. Eller studsar omkring lite på F&S. Utan alternativträning håller inte min kropp för löpning. Och så spelar jag innebandy. På skoj. Det är visserligen livsfarligt, men jag kan bara inte låta bli.
7. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Trodde jag var beroende av min garmin, men upptäckte för inte allför länge sedan att det gick alldeles utmärkt att springa utan den. Då känner jag mig nog mer naken utan i-poden på mina långpass. Ibland blir jag bara så less på mina egna tankar – och lånar radiopratarnas.
8. Varför springer du?
För att jag måste. Jag blir numer smått galet rastlös annars. Och för att löpning ger alldeles fantastiska naturupplevelser. Ok, det här låter patetsikt: men när jag springer känns det som jag på allvar befinner mig inuti naturen. Ni vet – jag blir en del av den. Och den känslan vill jag gärna befinna mig i länge. Och för att orka det måste jag träna.
9. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Säkert. Men det har jag förträngt.
10. Hur ofta köper du skor?
Löparskor två gånger om året. Andra skor betydligt mer sällan.
11. Hur ofta köper du annan löprelaterad utrustning?
Inte så ofta. Trodde jag. Men sen tänkte jag efter och insåg att det nog är betydligt oftare än jag vågar erkänna för mig själv. Men bara nödvändiga saker förstås…
12. Var/hur handlar du utrustningen?
På Löplabbet i Uppsala. Inte för att de är särskilt bra. Men det är den bästa butiken som finns i min närhet.
13. När föredrar du att springa?
I skymningen.
14. Hur ofta tävlar du?
Jag springer visserligen tävlingar, men jag tycker egentligen inte om att tävla. Tror det delvis beror på att jag blir lite rädd för mitt tävlingsjag. Hittills har jag vågat se mig själv i vitögat ungefär fyra gånger om året.
15. Vilka distanser?
Av någon tämligen outgrundlig anledning (folk ”tvingar” med mig) har det blivit flera 8K…  Har aldrig sprungit ett millopp. Men ett Lidingölopp.
16. Vilken är favoritdistansen?
8 K tycks passa mig…
Har sprungit alldeles för få tävlingar för att kunna svara. Men Lidingöloppet kändes bäst hittills.
17. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet?
Nej.
18. Vad dricker du?
Vatten. Eller Maxim med limesmak om jag känner mig kraftlös när jag ger mig ut på långpass.
19. Springer du helst i grupp eller ensam?
För ett par månader sedan hade jag definitivt svarat ensam. Men numer springar jag då och då med Uppsala löparklubb, och det är faktiskt extremt trivsamt. Så nu vet jag banne inte. Men jag tror att läget ser ut så här: jag springer helst majoriteten av passen ensam, men piggar gärna upp mig med sällskap emellanåt.
20. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Ett glas blandsaft. Av med kläderna. Gainomax. Stretch. Dusch. Mat. Sen skulle jag gärna ta en tupplur. Men då vill familjen ha uppmärksamhet. Det får de. 
21. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Backträning. Jag har svårt att motivera mig att ta i ”på platten”. Jag vill besegra ett berg.
22. Vart blir du oftast skadad?
På ett märkligt ställe på insidan av vänster underben. Tror det har att göra med hälsenan. De har bråkat förr.
23. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Just nu Vertex fjällmaraton. Och NY.
24. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
*de små grå arbetar frenetsikt* Lars Noren kanske. Men det är bara för att jag just nu läser hans dagbok. Jag har ett par frågor jag vill ha svar på. Och så verkar hans löprunda på Gotland så trevlig.
25. Vilken idrottsstjärna skulle du vilja springa med?
Nån avdankad, så jag slipper känna mig som en bromskloss.
26. I filmen om dig, vem spelar rollen som du?
Johnny Depp. Vilket genast får mig att ändra mitt svar på fråga nummer 24.
27. Vilka tre löp/träningsbloggare utmanar du?
Försöker klura ut vilka som ännu inte fått utmaningen på sitt bord…
För att göra det hela officiellt utmanar jag jumper. Och Oliver Sture. Och Marathonfarsan.

8 tankar om “Taget!

 1. Utmaningen antagen. Eftersom Tildo tydligen ändrat i manus här och där, kopierar jag frågorna härifrån. Undran: När får vi läsa de pretentiösa, hopplöst naturromantiska blogginlägg du föfattar i huvet när du springer?

 2. Tack, för utmaningen! Har tänkt och plitat. Inte helt lätt. Funderar emellanåt på att lägga upp en vintrig träningsvecka på Gotland och blev nyfiken på var Lars Norén springer. Slår vad om att det är på Fårö. Min favoritjogg på ön, sommartid, går längs en fridens stig ute på Gothemshammar. Där blir man gärna ett med havet, ejdrarna och soluppgången.

 3. Mia: 🙂

  Jumper: Tyvärr har jag väldigt kort minne…

  Karin: Ja, det här var verligen en superidé av din coach!

  Oliver: Ja, det tog verkligen sin tid att svara på frågorna, upptäckte jag när jag började knåpa. Jag är dåligt insatt i den Gotländska geografin. I Bryor håller han hus. Var nu det ligger?

 4. Vad roligt att läsa svaren! Jag läste samma frågor hos Ultraschulra och ni har verkligen olika svar trots att båda handlar om löpning:)
  Jag kan faktiskt se dig framför mig… du avslutar med ett leende och nickar att du har svarat klart och väntar på nästa fråga…*Ler*

 5. Paljetten: Frågeraddan var banne mig mer svettframkallande än ett löppass! 🙂
  Man kunde ju tro att löpare bestod av en homogen massa av människor med förkärlek för tajts. Ack va´ man bedrig sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s