Ro, ro – till kinden skär

Jag tror jag ska byta sport, till rodd. Om det är kul i en maskin måste det ju vara ännu roligare i en singelsculler på vatten. Ge sig ut på en spegelblank älv omgiven av morgonens sista dimslöjor. Jag tror jag ska flytta till Danmark. Där långtursror man.

Jag brukade springa på löpbandet för att värma upp inför styrketräningen. Numer ror jag.  Stirrar visserligen rakt in i en spegel, men ser inte mig själv utan in i mig själv. Där ror jag på Cam eller Themsen. Det luktar lite dyigt kan jag meddela. Universitetets (har nog ändå bestämt mig för Oxford) spiror speglar sig i vattenytan (som följaktligen är Themsen). Kvinnornas lättviktarklubb kan kanske vara något för mig? 12 pass i veckan tränar de.

Jag har verkligen träningsabstinens (trots dagens styrkepass). Och än kraftigare löpningsabstinens. I går tog jag en promenad. Och kunde inte låta bli att springa en halv kilometer. Jag försökte låta bli, men benen bara vägrade. Satte iväg längs vägen i klumpiga vinterkängor och en alldeles för stor dunjacka. En michelingubbe på betongfötter. Men det var banne mig härligt ändå!

………………………………………………………….

11 tankar om “Ro, ro – till kinden skär

 1. En joggerska i min närhet har också hörts uppskatta roddmaskinen mer än löpbandet på gymmet. Vad som då speglat sig i hennes imaginära vatten, när hon slutit ögonen, får jag bestämt ta och fråga om. Kanske skärgårdstallar som under verkligetens sommarroddar. (Ständigt denna joggerska!)

 2. Jag brukar köra roddmaskinen som uppvärmning på gymmet också och det kan vara fridfullt. Det kan även vara riktigt hemskt om man tar i som fan då de gör hela kroppen utmattad. Riktigt bra träning. Jag har lite roddabstinens för jag har lite ont i ryggen för tillfället och då vill jag inte köra rodd.

 3. Skönt att det går på rätt håll och att du blir piggare för var dag. Du är snart i spåren ”på riktigt” igen.

  Att springa i klumpiga kängor låter kul. Det har jag inte gjort sedan i lumpen.

 4. Mia: Frågan är om man vågar träna överhuvudtaget fram till den 1 mars? Eller vågar gå till jobbet? Eller gå ut? Jag ska köpe ett munskydd! 🙂

  Jumper: Kan inte joggerskan övertalas att själv ge sig ut i bloggosfären? Imaginära vatten *smakar på orden* – vilken underbar ordkombo.

  Dunceor: Ont i ryggen? Det är väl inget allvarligt? Synd bara att det är fler, väldigt många fler, som föredrar roddmaskinen på gymet…

  Lena: Aj! Än har jag klarat mig från bett, men träsmak får jag.

  Oliver: Jag startar försiktigt. LIte lugn styra i förrgår, en stilla jogg i går. I dag vila.

  Benet: Snart (hoppas jag) är jag tillbaka i gammal god form! Springa i kängor borde klassas som en form av styrketräning. Mina är lite för stora så vristerna får sig en duvning.

 5. Jag somnade på tåget hem från GBG för några helger sen i en väldigt konstig ställning och har nu nästan tre veckor senare fortfarande ont. Jag har gjort lite saker emellan som förvärrade det men jag börjar få det under kontroll nu. Inte så att det direkt hindrar mig men just roddmaskinen har en tendens att om jag är lite försvagad i ryggen så sitter jag fel och får mer ont.

  Snart Portugal för dig, kommer nog bli kanonkul!

 6. Om joggerskan är främmande för att jogga i tävlingslopp, så säger hon sig vara ännu mer främmande för att ”själv ge sig ut i bloggosfären”, inte ens som kommentator. Att hon låter sig bli omnämnd och citerad är stort nog. Det bör dock tilläggas att hon naturligtvis inte ser snett på oss andra.

  Är Portugal redan den 1 mars? Tidigare har jag tänkt att ”Varför åka till potugal när det är vår här hemma”, men så som vädret är idag, är det mer än begripligt. Kanske törs man se fram emot någon reserapport med ett och annat trevligt glåpord till oss som ännu pulsar i snö?

 7. Dunceor: Puh! Det låter inte så allvarligt. Vilken tur!

  Jumper: Ja,ja, vi får väl nöja oss med att läsa om hennes bravader via andras ord.
  1 mars är det som gäller! Slask och plask hemma – blommande mandelträd på Algarve. En eller annan reserapport hoppas jag naturligtvis få tid att knåpa ihop. Lagom spydiga.

  Nix: Måste genast scanna av bloggosfären… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s