Ankeborg nästa?

En gång i tiden hade jag höga, smäckra fotvalv. A la Cullberg. De börjar plattas till alldeles märkbart. Hur många löpsteg till kan jag ta innan jag får fötter som Kalle Ankas?

fotspar

……………………………………………………………………..

11 tankar om “Ankeborg nästa?

 1. Hm. I studier som gjorts från marathonlopp visar det sig att fotvalven snarare höjs än plattas ut, har jag läst. Löpning i sig är nog inte boven trots allt. Men även löpningen tjänar på starkare fötter – lite fotgymnastik kanske? Mera barfota, när möjlighet ges? Tyvärr får ju inte fötterna arbeta riktigt i vanliga dämpade löparskor, de ligger ju där bara och slackar typ. Ja ja jag vet att jag är en notorisk besserwisser men som gammal dansare är jag lite fotfixerad… they’re our best friends 🙂

 2. Jag tror som Fredrika att löpning knappast sänker fotvalven. Och hon har säkert en poäng när hon lyfter fram barfotalöpningen. Det blir förstås lite knepigt vintertid och utomhus, men visst skulle man kunna följa Povels råd lite oftare.

  http://runningbarefoot.org/?page_id=455 hittar du Master Kans råd om hur du övar ditt barfotasteg: “Your tread must be light and sure, as though your path were upon rice paper…”

  För övrigt tycker jag väl inte att bilden för tankarna mot Ankeborg. Får i stället associationer om en spänstig anangu som nyss avslutat sitt morgonpass runt Uluru.

 3. Tildo: Men inget slår en bockfot!

  Fredrika: Asch, då får jag helt enkelt inse att det är åldern. Nedtrampade fotvalv kan tydligen drabba kvinnor i medelåldern. Har ngt med hormoner att göra… Gissa om det känns mindre coolt än en löparåkomma!
  Förr vandrade jag ständigt runt barfota. Jämt. Överallt. På den tiden sparng jag dock inte. Tyvärr visade det sig att mina hälkuddar var tunna och klena. De är inte längre vad de borde vara – stötdämpare. De flyter ut och då är det verkligen inte skönt att tassa barfota på annat än väldigt mjuka underlag. Men jag ska definitvt börja knipa om bollar och dra i handdukar med tårna!

  Oliver: Barfota… *suckar längtansfullt*. Som du säkert läst i mitt svar till Fredrika ser du att mina hälar inet gillar barfotaövningar. Den där anangun? Av vilken stam? Pitjantjatjara, Yankunytjatjara eller Ngaanyatjarra?
  Angående taggen har jag ingen aning. Men wordpress brukar vara lite knepig när det gäller html.

  Mia: nyduschade, men tyvärr inte nysprungna fötter. Men idag ska jag nog testa en smula.

  Paljetten: 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s