Örnen har inte landat

Jag har uppenbarligen problem med landningsstället. Kom hem i söndags, men det råder fortfarande kaos i skallen. Än mer svårlandat blir det på grund av att jobbet styrs av entropins lagar. Ständig ökning av oordning. Lovar att återkomma när jag upphävt denna universums grundsats.

(Eftersom jag är Fadern är det fullt möjligt.)

……………………………………………………………………..

14 tankar om “Örnen har inte landat

 1. Termodynamikens andra huvudsats gäller i slutna system med konstant energi. För att entropin ska minska och ordningen öka krävs ett energitillskott. Här får du det, var så god!

 2. Välkommen tillbaka!

  Du vet väl att: ”i vissa speciella fall innebär ökad entropi att ordning /—/ kan uppkomma ur oordning”. För mig har det aldrig hänt, men jag tror ändå blint på möjligheten.

 3. Då gäller det, såvitt en enkel butler förstår, att ta energi från mindre viktiga områden för att skapa öar av negativ entropi där så behövs.

 4. Kan man få jetlag av att resa från Portugal?
  Eller så beror denna ofokusering på antalet gula post-it-lappar som spretar runt datorskärmen på jobbet.
  Men idag är jag hemma med sjukt barn, landar alldeles strax. Hoppas jag.

  Butlern har inte misstagit sig. Men jag tillhör också en systerlig treenighet. Där jag (ologiskt nog) är fadern. det finns förstås en son och en helig ande oxå. Samtliga av kvinnligt kön.

 5. Du är klok min bäste Fader.
  Vi nödgas icke rådfråga Anden om platsens sammanfallande, vi strålar ihop oss när hungern rister.
  Som den Son jag är tror jag att råa fiskar räcker långt ;), vi delar dem när du vandrar mot min enkla boning.
  Tänd en stjärna i cyberrymden när du greppar din vandringsstav.
  Vi, sonen och vargen, möter upp dig med palmblad och…. reser handen mot skyn
  *high five*
  yo

  (typ)
  😉

 6. Till skillnad från denna treenighet är den snitska, bestående av Snitsaren, jumper och Tildo av blandat kön eftersom den senare enligt egen uppgift är tant. Å andra sidan finns där ingen varg i krokarna. En gammal butler står dock fri från alla sådana kotterier, men vill ändå understryka att även han har varit ung en gång.

 7. Paljetten: Hihi! Du lär ju iofs vara en jäkel på att trolla med knäna och få fisk och bröd att materialisera sig. Har jag läst i säkra källor. Men man ska ju inte slösa med kraften, så jag tar omvägen kring Yukikos. 😀

  Butlern: Hur hanterar sköterskan/påhejerskan den treenighet hon delar hushåll med? Sammansmälter då treenigheten till ett, och absorberars då även du?
  Vår treenighet är mycket riktigt ett ungdomligt påfund. Sprungen ur rödvinsdimmor i en folkhögskolevärld.

 8. En enkel butler har inte svar på så svåra frågor, men enligt snitsaren bildar de båda tillsammans med joggerskan sin egen oantastliga treenighet. Det är dock möjligt, som bure nato antyder, att de varken ser sig själva eller snitsartrojkan som ”tre”.

  På tal om ungdom minns en i övrigt senil butler med värme sin tid på butlerakademien i England där Steve, Geoffrey och han själv höll ihop i vått och torrt.

 9. Butlern: Va? Ingen James?! Jag trodde alla brittiska butlers hette James.

  Mia: Just det! Möjligen att klia sig i sitt högra armveck med sin högra hand. I alla fall om man vill behålla armen intakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s