Stinkande besvärjelse

Besökare i mitt kontorbås rynkar på näsan. Ryggar i dörren. Försöker hålla andan. Mer eller mindre uppenbart.

Idag luktade det  i mitt lilla krypin. Eller stank snarare. Jag försöker nämligen hålla virusen på schack. Ge dem skrämselhicka. Till det använder jag vitlök. Kopiösa mängder. Jag har svalt stora bitar rå vitlök i flera dagar nu. Det ger resultat. Åtminstone på kroppslukten.

Vågar inte sluta heller. För Pumlan hostar hackigt, och sambon snorade och snörvlade högt i telefon. Min egen hals kändes tjock i morse. Så jag tog en klyfta extra.

………………………………………………………….

9 tankar om “Stinkande besvärjelse

 1. Dessa virus… så eländigt ettriga och illasinnade. Ge sig på folk på det där viset. Skäms!

  Kämpa på med vitlöken, Bureborn. Det är ju faktiskt riktigt gott dessutom.

  Och om halsen är precis i förstadiet till att kännas lite tjock/raspig så rekommenderas Strepsils. Har faktiskt lyckats skrämma iväg en och annan virus eller bacill med hjälp av det medikamentet… Och gurgel i saltvattenslösning, ska också vara bra har jag hört. Och Whiskey 🙂

 2. Benet: Tack för tipsen! Saltvattengurgel hade jag redan applicerat, men Strepsilen hade jag glömt. Letade genast fram den ur medicinlådans mörker.
  Hittills har jag lyckats hålla halsen i ”det-är-ngt-på-gång- tjockt”-läge. Inbillar mig att det är vitlökens förtjänst.
  Märkligt med dessa virus förexten, de väljer tydligen don efter person. För jag gissar att hela familjen drabbats av samma. Pumlan får alltid hosta och rinnsnuva. Sambons nos blir full av segt snor och jag får ont i halsen. Samma visa varje gång.

  Dunceor: Shots ger mig hiskeliga minnen från mer ungdomliga år när alla drack vedervärdiga shots. Du vet såna där man löste upp diverse godis i sprit. Jag klarar fortfarande inte att lukta på vicks blå… Håller mig nog till whiskyn.

 3. Mer vitlök åt folket! 😉 Skämt åsido, men vitlök tycker jag funkar riktigt bra. Fast det kanske mer är för att omgivningen håller sig på avstånd…
  Annars instämmer jag i tipsen ovan; saltvatten eller whisky kan man gurgla med. Och boosta med apelsinjuice och färsk ingefära. Det finns många antioxidanter där! Slutligen: hoppas du håller dig frisk! 🙂

 4. C-vitamin var ett populärt virusskydd för ett par decennier sen. Kanske var det nobelpristagaren Linus Pauling, som låg bakom. Han rekommenderade väl C-vitamin mot det mesta. Det händer nog att jag fortfarande tar en halv tablett, när jag känner att något är på gång, men för det mesta låter jag kroppen föra en ensam kamp. Förkylningsvirusens val av don efter persom har iakttagits även i detta hushåll, men även ”don efter ålder”. Ungdomens förkylningar var korta, intensiva och i alla detaljer förutsägbara. Medelålderns brukar ha svårare att bestämma sig. Ålderdomens är ännu okända.

 5. Oliver Sture: Småborrar med kattklor… Det låter effektivt!

  Karin: Färsk ingefära står på shoppinglistan! Jag tror stenhårt på huskurer! Om inte annat för placeboeffekten. 🙂

  Jumper: Läste någonstans att ny forskning visat att c-vitamin stärker immunförsvaret. Men det tänker jag inte tro på! Jag sväljer ner vitlöken med dubbel dos c-vitaminbrus.
  Pumlans förkylningar blåser över i ett nafs, mina biter sig fast som sega fjällbjörkar på en stenig sluttning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s