Shop ´til u drop

Idag har jag förberett nästkommande veckas stora begivenheter. Medelst löjeväckande mängder shopping.

Inför lördag:

Lopp

För jag har ännu inte gett upp tanken på start i StM. Har förlikat mig med idén om att det ju faktiskt går att kliva av. Så för säkerhets skull uppgraderade jag trotjänarna. Det gamla paret lutade betänkligt och tuggade på hälarna.

(Appropå de nya löparskorna: Enköping är ett löparmecka – eller är det tvärtom? Jag har jagat nya kayanos i storlek 5,5 som en galenpanna i såväl Uppsala som Stockholm. Slut. Så jag gav upp. Idag var jag inne i hemstaden i helt andra ärenden. Passerade Intersport och tänkte: ”man kan ju alltid fråga.” Hepp.)

För att förbereda mig  på bästa sätt inför en ev. mara ska jag svassa runt i detta på fredag kväll:

Party

Disputationsfest till sent på natten. I nästan en decimeter höga klackar. Bästa uppladdningen i mannaminne. På lördag morgon bestämmer jag om det blir start eller ej. Eller kanske strax före lunch…

(Appropå skorna igen. Jag tyckte att de undre var dyra. 549 kronor. Priset på de övre (1800 pix) reflekterade jag överhuvudtaget inte över. Tur att man har sina prioriteringar klara.

…………………………………………………………..

13 tankar om “Shop ´til u drop

 1. Sett till antalet använda gånger, och antalet använda kilometer framstår den övre varianten som betydligt mer prisvärd 😉

  VA! Skulle jag vara partisk??!

 2. ååååh. ååååh. ååååh. Jag älskar skor. JAG ÄLSKAR SKOR. åååååh vad fina (har du dina naglar kvar?)

  Heh – tänkte precis säga, vad små Kayanosarna ser ut – stl 5,5 är ju hur gulligt som helst. Mina kan tjänstgöra som båtar. stl 9.

  Klart du ska springa/jogga/lunka/krypa maran. såklart.

 3. Ja visst är det lustigt hur en sak kan verka ”dyr” och en annan ”billig” tros samma pris. Skulle tex ALDRIG betala 1500 spänn för ett par byxor men kan gladeligen lägga samma summa på ett par löparbrallor. Du har helt rätt. Tur man vet sina prioriteringar 😉
  Önskar dig med ett SNABBT tillfrisknande. Har bara lite erfarenhet av laser (positiv) men däremot av en himla massa andra behandlingar. Exakt vad är det som är ”fel” nu? Inflammation? Överansträngning? Var gör det ont? Hur/när kom det?

 4. Var för guds skull rädd om tårna på fredag kväll! Ovanlädret ser lite tunt ut längst fram.

  Själv går jag i arbetsskor med stålhätta för att inte riskera fler blånaglar innan lörda´n.

 5. Finns ingen bättra motivationssak än att köpa lite nya prylar.
  Jag tycker du har rätt inställning att köra på lördag och känns det inte bra är det bara att kliva av. Det är inget fel med det.

  Jag tycker man kan få betala ok för skor. Jag tycker förvisso 1800 är rätt dyrt för ett par löparskor (då jag mesta dels köpt mina i USA och då kostar de sällan över 500-600). Men jag har betalt 1500 för ett par vanliga skor i Sverige (Nike Air Max SP1 limited edtion…hehe).

  Vi ses på lördag!

 6. Det ska jag med (om de hinner komma) men det är samma version av ett par skor jag har sen innan så då tycker jag det är ok. En ny version av några man har haft eller ett par skor man aldrig har använt på längre pass hade jag varit lite skeptisk till.

 7. Nix: Helt klart! Att övre paret är mer lönsam per mil alltså. Partisk? Du? Nehej! 😉

  Mia: Det finns fördelar med att inte ha sprungit ordentligt på mer än en månad – naglarna är så fina så. 🙂
  5.5 är rätt gulligt, och som tur är görs riktiga joggingskor i den storleken. Om inte hade jag hänvisats till juniordojjor. Men det är värre med ”vanliga” skor. Såna vill jag helst ha i 35 – försök hitta såna den som kan! Som tur är är Enköping även ett skomecka!

  Ingmarie: Välkommen till mig! Tajtsen var såklart också dyrare än klänningen … 🙂
  Mina vadproblem började för ett par månader sedan när jag blev lite för ambitiös i min backträning. Först trodde jag att det enbart var hälsenan som strejkade, men det visade sig att jag nog dessutom fått en muskelbristning. Just nu känns det mest som om jag fått någon ärrbildning i muskelfästet, som om muskeln inte kan jobba riktigt som den ska. Men det märks enbart om jag ökar farten – då hugger det till lite smått längs vadens insida. Och så är jag rätt stel i hälsenan på morgonen.

  Oliver: Uj, det hade jag inte ens tänkt på! Ska se till att enbart bli uppbjuden av verkligt dansanta kavaljerer.

  Dunceor: Jag har längtansfullt kollat in de billiga priserna utomlands, men är för feg för att handla på ”postorder”. Hittills ´har jag aldrig lyckats köpa annat än böcker utan att bli missnöjd. Men med tanke på prisskillnaden borde jag kanske prova. För vad kan gå fel så länge som man håller sig till modeller man vet funkar?

  Farsan: Oinsrungna? Jag har ju faktiskt sprungit två pass i dem. 😉
  Hade jag inte haft modellen tidigare hade jag inte gett mig på äventyret. Men jag vet ju var tejpen bör sitta. Sprang förexten Lidingöloppet i två dagar gamla skor, det gick utmärkt. De gamla skorna prydde mina fötter på ultran i MonteGordo. De skavsåren var inte roliga. Så av två onda ting väljer jag de mest jungfruligt glänsande. Ser dessutom underbart amatörmässigt ut i startfållan vid StM. Ingen risk att någon får för sig att jag kan göra annat än fisjogga alltså…

 8. Jag vet inte om det kan hjälpa men prova smörj med olivolja ett par ggr/dag. Det har hjälpt mina fötter JÄTTEmycket! Vet andra som blivit bra i både knä och hälsenor med. Äkta virgin ska det vara. 🙂 Absolut inga biverkningar heller. Drick gärna en klunk med. LYCKA TILL! Ska heja på dig om jag ser dig på lördag. (Kommer att jobba som sjukvårdare. Mina fötter är inte riktigt så kuranta att de klarar 4 mil asfalt..)

 9. Supernice! Både de med och de utan klack!

  Ta det försiktigt på fredag (som Oliver Sture också var inne på). Både med tårna och med vristerna… Trippa försiktigt, tänk på att de saknar pronationsstöd 🙂

  Och det där med priset… Tja, allt är relativt. Och allt handlar om prioriteringar. Skor är kul. Skor får kosta!

 10. Ingmarie: Olivolja? Jag testar gärna allt, som inte verkar farligt. Olivolja känns klart ofarligt, så nu luktar det oliver i vardagsrummet. Sambon tyker det luktar bättre med aloeveraliniment.
  Sjukvårdare, det känns tryggt! om jag ställer till ngt ska jag försöka tajma in rätt sjukvårdstält.

  Benet: :-D. Jag packar ner ett par platta alternativ för fredagkvällen. Kanske kan jag byta redan efter fördrinken, när folk blivit lagom lulliga oh bara kommer ihåg hur tjusig jag var när jag gled in i lokalen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s