Från infrarött till ultramarin

Det finns guld vid regnbågens källa. Åtminstone hos mig i Trögden där regnbågen ikväll dök rakt ner i ett blommande rapsfält. Nyregnat är underbart löparväder.

Passet innehöll också alla regnbågens färger. Det började i vackert gult, passerade hela spektrat: grönt för harmoniskt, rött för lite,lite löparglädje, orange för energiboost förbi liljekonvaljerna och violett som här får representera tyngd och tröghet. Om man blandar en massa färger får man en gråbrun sörja. Det var inte kul att springa idag. Trots den färggranna paletten.

Men det är ok. Det behöver inte vara kul att springa jämt. Värre är att vänster underben tonar i svart just nu. Det känns som om någon illvillig alv sticker skalpeller på insidan. Inte konstant, utan otroligt irriterande mönsterlöst. Kände av en obehaglig spänning under passet också, och valde att korta av rundan.

Det är säkert bara nojjor inför en ev. marastart. Men för säkerhets skull skippar jag min planerade morgonjogg i strilande regn i morgon. Hade faktiskt sett fram emot det, det var länge sedan jag sprang en regnig och svintidig morgon. Det är nästan lika härligt som en tur under regnbågen.

………………………………………………………………..

8 tankar om “Från infrarött till ultramarin

 1. Om du sprang så nära regnbågen att du fysiskt påverkades av dess färger så har du ett garanterat guldläge på maran!

  Stickningarna var den illvillige alvens avskedshälsning.

  DN lovar ingen regnbåge, men väl 23 grader och 2 m/s på lördag. Kan förutsättningarna bli bättre?

 2. Eftersom kirurgalven (undrar om detta ord någonsin använts tidigare) opererar ensam, bör det gå att resonera med honom eller henne. Om han eller hon vore en del av den stora sammansvärjningen kallad ”alltings obönhörlighet”, hade det inte funnits något att göra, även om vi då hade varit två som kämpat. Något strilande regn kom inte i morse, i varje fall inte i V-tuna, så där missade du ingenting. Att Stockholm Marathon blir inställt, vill jag däremot inte hoppas. Även en surgubbe har en varmt klappande galla. Kanske försöker jag rentav stappla till startlinjen för att ge dig en lyckospark.

 3. Stickningarna är garanterat maraspöket som försöker skrämmas. Lyssna inte på det! Och vila dig i form! Synes i det fina vädret på lördag! 🙂

 4. Oliver: … regnbågen lyckades hela tiden hålla sig på behörigt avstånd. Hur beter hon sig? Så guldläget på maran kan jag bara drömma om, men det får bära så länge det bär. I gyllene skor…

  Angående väderleken håller jag med Dunceor. 15 grader, mums. Allt över 20 grader tycker jag mest är en pina. Tur att solsken är vackert, annars vore värmen oförlåtlig. 🙂

  Jumper: Det obönhörliga kan alltid besegras med små och stora mirakel. Så jag räknar med att få sparka tillbaka i fållan!

  Benet: I vilans lättja börjar spöket sakta upplösas till dimma. Vi ses! (Tur att både du och Jumper är långa, från min utsiktpunkt är det svårt att hitta folk i myller…) 🙂

 5. 🙂 Jag startar i grupp D (och du i E?) och kommer med stor sannolikhet klä mig en en illgrön T-shirt (samma som under GV) under nummerlappen med siffrorna 3, 6, 9, 2 (i den ordningen). Synes!

 6. Benet: Japp ,det är startgrupp E som gäller för mig. Jag röstar för den illgröna, du var snygg – och syntes superbra – i den!

  Oliver: Jag trodde det var mitt norrländska ursprung som var orsaken till min dåliga värmetålighet. Men några sådana samband finns alltså inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s