Fasans fibriller

Självklart hade jag längtat hela veckan. Byggt upp visioner. Läst bloggar som euforiskt beskrev första löpturen efter maraton. Jag skulle minsann flyga fram, inte ens nudda asfalten.

Sen dunsade jag ner på jorden.

Jag sprang en runda i joggingspåret i kväll. S-tan vad det gjorde ont! Första kilometern drömde jag visserligen om Swiss Alpine. Rena storhetsvansinnet. Sen började fibrillerna tala allvar – i lårmusklerna.

I sista backen hem fick jag flashbacks från Västerbrons nedförslöpa på andra varvet. (Observera att kvällens runda bara omfattade dryga 6 K.) Stapplade hem. En skadeskjuten kråka.

Vingklippt. Men med den svarta lådan intakt.

……………………………………………………………….

5 tankar om “Fasans fibriller

 1. Vem har lurat i dig att det är skönt med första turen efter maran… hua – jag tycker att de 3 första turerna är sååå tunga. Men då sprang du ju också 7*6 km inkl 2 Västerbroar…

 2. Mitt ”tror jag vilar” sprack också i lördags. Mitt omtalade knä höll sig i schack, men lårmuskeln som ansluter mot knäskålen skrek som en plågad dansk gris. Kan det ha varit fibrillerna som protesterade?

  För övrigt är medaljen återfunnen. Den hade materialiserat sig i ett sidofack i väskan som jag inte ens visste fanns.

 3. Mia: Det är Masse som är boven, han fick det att låta helt underbart. Men nu vet jag bättre. 🙂

  Jumper: Haverikommissionen hittar bara en förklaring: träningsvärk. Har lagat vingarna med silvertejp.

  Oliver: Jag håller tummarna för att det var fibrillerna. Vill verkligen inte att du ska behöva häcka i hangaren i sommar!
  Grattis till den återfunna medaljen – själv letar jag fortfarande. Fast inte alltför intensivt. Jag tyckte den var alldels för stor och klumpig. Och inte kan man ha den om halsen heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s