Schhhhh…

Nu blir jag till och med irriterad över att datorn surrar. Och att grannen klipper gräset. Det låter nämligen. Jag behöver tystnad. Största möjliga.

Märkte det redan igår. Stängde av i-poden under backpasset eftersom jag inte stod ut med kackafonin. Annars brukar det krävas rejäla doser E-type för att ta mig uppför med höga, fina steg. Men i går skar han illa. Jag sprang ändå. (Nyäten. Det var inte heller någon bra idé.)

Stängde av bilstereon också. Både på vägen till och från jobbet. Orkade bara lyssna på mina egna tankar. De surrar nämligen högt så det ekar i öronen. Stress kallas det.

Och det är semestern som är problemet. Den är snart här. Men innan dess. Då jäklar. Innan dess måste allt fixas.

Men om en dryg vecka, då får omvärlden öka ljudnivån igen. 120 decibel klarar jag nog. Alla åtta veckorna av ledighet.

Jippikajej!!

……………………………………………………………

7 tankar om “Schhhhh…

 1. ÅTTA VECKOR??!! Halleluja! Visst är det allt lite stressigt innan semestern. Mycket som skall på plats, tycks det…. men åtta veckor…. Luxury! 🙂

 2. 8 veckor är gigantiskt länge. Jag hade fyra i förra sommaren och blev lite uttråkad 😛 Nu ska jag ha enbart 2½ i sommar så man kan resa i höst/vinter istället =)

  Jag är dock tvärtom, jag blir stressad om jag inte får lyssna på musik. Det är avkoppling =)

  Jag har 4 dagar kvar sen är det semester, woho!

 3. Så där kan jag med känna. Vill ha absolut t-y-s-t-n-a-d. Brukar dra ut i skogen då. Långt bort. (Där är Falun bra för det finns många tysta platser)
  Eller isolera mig hemma. 😉
  Vi är ständigt utsatta för (o)ljud och brus. Att dessutom ha det när man springer…
  Skulle aldrig klara av att ha musik på när jag springer! Då behöver jag lugnet i huvudet för att rensa. Låta tankarna komma och gå som de vill.
  Prova!

 4. Låt oss gissa att de åtta veckorna kommer att rymma rymma många fina löpturer och låt oss hoppas att ett och annat tankekorn från dem (eller någon annanstans ifrån) ska hamna på din blogg.

 5. Benet: Rent otroligt lyxigt faktiskt! Det har sina fördelar att spara föräldradagar. Först ska jag bara… 🙂

  Dunceor: Om inte jag blir galen, så lär väl Pumlan klättra på väggarna av tristess… :-D. Nejdå, jag är inte alltför orolig. Det finns en del små projekt att dra igång på hemmaplan.
  Förr hade jag alltid musik i bakgrunden. Synth till läxläsning till exempel. Men nu kan jag inte koncentrera mig om det låter. Är det åldern?

  Ingmarie: Mmmm, skog är trevligt. Mycket trevligt.
  Jag brukar variera i löpningen, dunka-dunka till kvalitetspassen, och naturens ljud på långpassen. Och lite radio om jag blir less efter två timmars löpning.

  Mia: Eller hur!!!

  Jumper: En eller anna smula ska nog ramla in här…

 6. Jag tvivlar på att det är åldern. Jag kommer vara 60 bast och ändå trilla på hardcore-spelningar. Mina barn kommer skämmas över mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s