Mattan, plattan och trappan

Har insett att min skraltiga kropp behöver mer styrka för att palla den löpning jag vill utsätta den för. Skavankerna får inte bli fler. Stela hälsenor. Ömt arsel. Trött ryggslut. Ynkligt baklår. Svaga fotleder. Tanten är trasig, som min vän PaljettenQ brukar utbrista. Jag är visserligen inte trasig på riktigt. Ännu. Men det finns sprickor i glasyren.

Så nu ska här bli bot. Och bättring. Inget mer fusk med hemmastyrkan. Jag antar Snorkfrökens utmaning. Jag ska använda  mina ”träningsredskap” vareviga dag!

Matta

Platta

Trappa

Är jag riktigt duktig får jag till och med regga insatsen som träning. Men då krävs minst en kvart. Och så kanske jag ska leta reda på några gamla trotjänare i en glömd byrålåda: gummibandet och hanteln. Men fram tills dess nöjer jag mig med mattan, plattan och trappan.

……………………………………………………………….

5 tankar om “Mattan, plattan och trappan

  1. Härligt att du e med! Och jag känner som du – börjar jag inte satsa mer på styrkan trasar jag sönder. Borde också skaffa mig ett passande hantel-sett man kunde ha framför tv.n typ.

  2. Mattan, trappan och köksbordet är mina tre redskap i min köksgympa, samt en 5 kg hantel. I tider av nackmuskelvärk (nu senast efter att igår ha dragit i ett startsnöre till en gräsklippare) ligger dock allt utom löpning nere. Ville bara säga det.

  3. Här händer det grejer. Märks att man varit bloggfrånvarande ett par dagar nu… Bloggas det från den röde nu förresten?

    Utmärkta idéer Bureborn! Håller själv på att försöka bli kompis med bollen, plattan och mattan. Trappan borde också få vara med, det är sant. Semester-temat stavas core-övningar. Jag e me! Från och med i morgon och 6 dagar framåt kommer övningarna att utföras i raukarnas förlovade land. Bollen får stanna hemma. Så och trappan. Och plattan. Och mattan. Men jag ska me. Och mina ambitioner om core varje dag också. Så de så.

  4. Jumper: ja kära nån, klippa gräs ska man aldrig göra! Alldeles för vanskligt. I övrigt är mycket jag glad över att löpningen inte ligger nere.

    Benet: Min gamla dator fungerar fortfarande (defragmenetring och annat trolleri), så jag har inte haft samvete att köpa en ny. Ännu.
    Kul att du också är med!! Från Gotland dessutom. Vackrare förutsättningar är så kan man ju knappast få för core. Risken finns förstås att man blir distraherad. Av kalksten, vallmo oich gutefår. Eller av en öl i solnedgången…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s