Under belägring

Dorr

Vi förväntar oss inte en orkan vid namn Katarina. Inte spikar vi igen fönstren för att säkra mot inbrott under semesterresan heller. Plywoodskivan är skydd ett mot invaderande översvämningsmyggor. De bits.

Hålet i väggen orsakas av att vi ska sätta in en ny dörr mellan vardagsrummet och verandan. Allt för att uppnå vad varenda inredningstidning med trendnäsa beskriver som: närhet – alternativt kontakt – mellan ute och inne. (Eller snarare; vi vill slippa ta en omväg runt halva huset när vi ska bära ut våra cocktails.)

Dörrinsatsen ingår i familjens läger nummer ett. Arbetslägret. Betydligt arbetssammare för M än för undertecknad, som mest påför färg på snickerierna.

Läger nummer två är blott och bart mitt. Träningslägret. Idag inne på fjärde dagen. Känner mig fortfarande oförskämt pigg efter sex löppass på fyra dagar.

Dag 1: Långpass (22)
Dag 2: Morgonjogg (6) + Lätt distans (8)
Dag 3: Backpass
Dag 4: Morgonjogg (6) + Lätt distans (10)

I morgon tänker jag vila. Frånsett  insatsen att bära ut cocktails (vad heter egentligen cocktail i plural på ren och skär svenska?) till verandan där våra besökande vänner då törstigt väntar. Och jag behöver inte såga hål i plywooden. I morgon ska dörrarna vara på plats. Har jag hört.

På fredag återupptas träningslägret. Tre dagar och sisådär fyra löppass återstår. En fartlek, en morgonjogg, en kvällsrunda och ett långpass. Tror jag. Jag reviderar planerna ungefär fyra gånger per dygn. Men en sak är säker. Nästa vecka ska jag superkompensera. Av bara *svordom*.

……………………………………………………………..

14 tankar om “Under belägring

 1. Underbart att du får till massa pass. Du kommer ju vara i så grym form efter semestern =)

  Själv sitter man på jobb med förkylning och en stundande flytt som tar all tid.

 2. Som du säkert redan slagit upp, vill SAOL att det heter ”cocktailar”, men som snitsaren, en kompis till mig, konstaterat på sin blogg på sidan ”språk”, är sagda ordlista inte alltid i fas med hur svensken i gemen uppfattar och böjer utländska ord. Så anges där till exempel de för de flesta svenskar ovana pluralformerna ”schlagrar” och ”satsumor”. Varför heter det förresten ”cocktail”? Har det något med ”tuppstjärt” att göra? Och vad är det för något egentligen? Att det är något slibbslabb som dricks har jag klart för mig, men i övrigt är min oskuld total.

  För att återgå till huvudspåret: Det var jägarn vad hon tränar, men varför superkompenserar hon redan efter helgen? Det är ju tre veckor till fjällmaran? Själv tänker jag idag springa en av mina klassiker: Mörby-Vallentuna, 27 km och eventuellt lite till, och då ska jag springa lååååååångsamt (och kanske bada i Rönneingesjön).

 3. Aaah vad det låter härligt med TRÄNINGSläger! Jag vill med! När är den där coktailbaren öppen? Verkar vara en femstjärnare! Särskilt för löpare på drift. 😉

 4. Om cocktailen uppfunnits idag hade den kanske fått heta ”umbrella”. Eller är det nån annanstans dom där plast- och pappersparaplyerna förekommer? Hur dekorerar bureborn sina cocktailar (försöker föreslå något löprelaterat, mer kommer inte på något)?

  För övrigt undrar jag om inte översvämningsmyggorna kommer in i den 20 cm breda glipan ovanför plywoodskivan på bilden.

 5. Cocktailrarna tog upp all min tid igår. Därav de försenade svaret. 🙂
  Hos oss kallas allt som dricks med njutning på verandan för cocktail. Ger oss (inbillar vi oss) kontinental touch. Även blandsaft blir cocktail om den dricks med omsorg. Så Jumper: jag är inte rätt person att tala om hur en korrekt cocktail ska blandas för att platsa i den gängse (icke-burebornska) definitionen. Och när jag försöker lista ut varför i hela friden det heter cocktail blir jag ytterligt förvirrad. http://en.wikipedia.org/wiki/Cocktail

  Alla löpare, och alla andra, som har vägarna förbi är hjärtligt välkomna upp på min veranda! Huset kan alltid erbjuda blandsaft. Och ibland mer konventionella cocktails. Typ Martini. Med eller utan oliv. Skakad eller rörd.

  Träningslägret tuffar på. Känner mig lyckligt lottad som kan unna mig ett sånt! Efter helgen är det som Jumper konstaterar tre veckor kvar innan Vertex. För tidigt för kompensation? Kanske det. Men förra året höll jag ett liknande läger för mig själv och var då i högform tre veckor senare, så jag chansar på att det funkar den här gången också. Superkompensationen kommer sig också av att vi just nästkommande vecka befinner oss på annan ort. Vila är lättare att planera för än träning när man är bortrest. Och lite ska jag allt springa ändå, även om det står kompensation och sedan taper på schemat.

 6. Av de tretton förklaringarna på Wikipedia till ordet ”cocktail”, av vilka Nix är en så god som någon, tycker jag den första låter som något att lära sig och brillera med på ett cocktailparty: ”Vet ni förresten varför det heter… ”.

 7. Hej! Du glömmer väl inte att du är med i anti-ostbågs utmaningen? En vecka har redan gått – visst är vi duktiga? Lite mera core i vardagen, och vi ska få en bättre hållning!

 8. JUmper: Se, du vet minsann vad som krävs för att briljera på ett caocktailparty, men hävdar att du inte vet vad en cocktail är? *små, timida tvivel*

  Snorkkis: Jag kommer ihåg! men måste erkänna att jag glömde en dag – för många coktails – tio situps till frukost räknas inte riktigt va?

 9. Räknas i nödfall tycker jag. Jag har bestämt att för mig i alla fall räknas en situps. För det handlar inte om att det är bara en, det är det att man kommer sig ner på mattan, och då blir det oftast fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s