Återuppstånden

Det var väl det jag visste! Det var lite löpning som behövdes för att hjärncellerna skulle vakna ur dvalan.

Kringlade mig runt det veckholmska spåret igår afton. Ungefär halvvägs in i kurvaturerna infann sig den första uppenbarelsen. Och den följdes av en stadig ström av bortglömt och förskjutet. Plötsligt mindes jag var Pumlans förlorade rosa strumpa låg, vad som måste packas inför helgens festresa, vem jag genast måste ringa och hur man bäst förklarar grödvalens och spannmålstorkningens hemligheter.

Ett kort ögonblick hade jag också grepp om meningen med livet. Men tyvärr hade jag ingen bandspelare men mig i spåret, så just den klartanken hann smita tillbaka i glömska innan jag fångat den ordentligt. Det mesta som bubblat upp till ytan följde dock med ända hem. Där jag omedelbart plitade ner fragmenten på en lista.

Finns Garmin att få med inbyggd diktafon?

…………………………………………………………….

8 tankar om “Återuppstånden

 1. Att känna grödvalens och spannmålstorkningens hemligheter är stort. Att kunna förklara dem är än större. Måhända skall du en dag låta något av denna visdom sippra ned på de usla läsarna av denna blogg. Till dess får snitsaren fundera över vad en festresa kan vara? En resa till en fest, eller en resa som är en fest.

 2. Min avund är så stor att den inte är i närheten av vara normal svensk avundsjuka. Sitter här och och funderar på om jag vågar mig på en mjuuuuk sväng på Lotsstigen eller om det är bättre att fortsätta vila.

  Torka mältat korn över röken av torv – där har du hemligheten med att torka spannmål

 3. Jumper: Tro mig. Ni vill inte läsa om grödvalens hemligheter. Knastertorr forskningsredovisning. När det gäller spannmålstorksning tycker jag att farsan verkar sitta inne med mer spännande kunskap (se hans kommentar).
  Festresan gick till en fest. Men även resa blev lite festlig på hemvägen när vi stannade och svullade kakor. Festen var förexten också festlig!

  Farsan: Äh spring du! Lotsstigen är alltid bra för själen. Piper kroppen får du la´ promenera en bit.
  Ska föreslå att Sveriges bönder lägger om hela produktionen. Vad ska vi med en massa silotorkat vete till egentligen?

  Snorkkis: IQ stiger helt klart när man sätter benen i rörelse! Ska leta fram min gamla walkman – jag tror den hade inspelningsfunktion. Och så dunsade den så hemtrevligt mot höften.

 4. Säger som paljetten, dina ord är helt underbara! DET gör mig avundsjuk. Att du har så finurlig hjärna!
  Gillade med den där listan i din förra blogg.
  Tänk om man hade fattat då, för x antal år sedan, hur ENKELT livet var! Äta, sova, leka, vila, äta, sova, le…o.s.v.os.v.
  Varför sa ingen DET till mig?
  Eller är det bara jag som krånglar till allt nu för tiden? Kanske livet är just så enkelt?

 5. Paljetten: *gulligt, generat fniss*. Kruvaturer blev liksom så självklart där i spåret, vars sträckning mest liknar ett garntrassel. Lite sjösjukevarning.

  Ingmarie: *Mer gulligt, generat fniss*.
  Ibland kan man ju faktiskt fundera på om vi inte krånglar till livet. Visserligen skulle vi troligen bli smått utråkade av bara sova, leka, äta. För lite utmaning. Men då och då borde man helt klart ge sig själv just en sån dag. Månadens bebisdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s