Lagvis idrott

I helgen ska jag fördjupa mig i fysiskt grupparbete. Lära mig konsten att springa i grupp. Och under vintern ska teorin omsättas i verklighetens Uppsala. Med mig iklädd ledartröja.

Min klubb, ULK, ska bli något av testpiloter för TSM (Team Stockholm Marathon). På distans. Nytt för i år är att TSM tar in distansmedlemmar, hugade maratonlöpare som inte bor i den kungliga huvudstaden. De ska få ta del av vissa gobitar – men inte alla – ur TSM:s träningspåse. De har till exempel inte obegränsad tillgång till TSM:s kärna: gruppträningen, där 700-800 löpare tillsammans dundrar fram över Djurgården varje söndag. Men bor de Uppsala med omnejd kan de ibland dundra fram längs Fyrisån tillsammans med ULK istället.

Och tillsammans med mig. För när initiativtagarna i ULK raggade potentiella TSM-ledare i Uppsala kom de tydligen att tänka på mig. Klart jag tackade ja! I kväll drar jag till Lidingö i sällskap med ett gäng klubbkompisar. Kurshelg. Det här ska bli roligt!

……………………………………………………………………………….

13 tankar om “Lagvis idrott

 1. Oj hoppsan! Här gäller det att hänga med i svängarna. Av den osäkra ankungen blev det hux flux en ledarsvan. Mycket roligt hur som helst! Betyder det kanske rentav start för dig i själva loppet också? Själv bestämmer jag mig efter SUM.

 2. Så det här du håller hus? Har försökt att kommunicera med dig via Facebook i sen ett år och du bara dissar mig. 😉
  Gillar det du skriver om löpningen. Själv försöker jag bli löpare på äldre dar och hoppas på att springa halvmaran nästa år.

  Hör av dig!

  /Sasso

 3. Heter man bure är man en ”born leader” så det är väl närmast självklart att du blev ”headhuntad”. Grattis! Ska bli kul att få insides TSM-rapporter (för sådana blir det väl?).

 4. Jumper: Hjälp, innebär detta att jag härmed måste framstå som en självsäker och trygg löpare!? Jag är ju bara en liten dununge!
  För TSM:arna i Stockholm ingår startavgiften i maran i ledargaget. Det gör den inte för oss i Uppsala. Men TSM lär reservera plats till oss i loppet, så jag har fått trevligt mycket längre tid på mig att bestämma mig. Och jag lär vela in i det längsta. Betyder din lyckade ultradebut att du anmäler dig till SM – eller är det numer en fesig sträcka?

  Sasso: Kul att du hittade mig! Jag har inte varit inne på facebook på mer än ett år. Ingen dissning alltså. 🙂
  Jag började tillbringa alldeles för mycket tid framför datorn, valde bloggen framför facebook. Och så lyckades jag glömma lösenordet…
  Klart du ska springa halvmaraton! Jag började också med en halva, och arbetade mig upp till hela. Man blir hög!

  Oliver: Klart det blir rapporter! Jag ska redan nu börja öva på mina färdigheter som mullvad.

  Benet: Tack! Om du läst mitt svar till Jumper vet du redan att vi TSM-ledare i Uppsala tydligen ska få en reserverad plats till SM. Jag har alltså lite tid på mig att bestämma mig – och jag lär utnyttja varenda minut! Om det blir SM eller inte vet jag kanske när jag funderat ut vad jag vill med nästa säsong. Passar SM in springer jag nog, om inte står jag över.

  Ingmarie: Hemkommen från kursen känns det redan nu som om jag fått ny motivation och inspiration. Det här ska verkligen bli roligt!

  Jens: Välkommen till min blogg! Och tack själv! Det var verkligen en isnpirerande helg – fasen att det är så långt till den 6 december….

  Dunceor: Det finns verkligen an massa bra idéer inom TSM som fler i löparsvergie skulle må bra av. Löparglädje och gemenskap till exmepel. Säkert finns annat som är mindre bra, men det är jag glatt okunning om ännu så länge!

  Farsan: *gulp*. Som tur är är vi många som delar på ansvaret. Jag räknar med att först och främst smitta av mig med löparglädje. De gamla rävarna får stå för erfarenheten.

 5. Nog tycker jag att de kunde bjuda er på startavgiften också.

  Svaret på din fråga är: Ja, det lutar nog åt det och nej maratonsträckan är inte fesig. För oss halvmaratonspecialister kommer hela sträckan alltid att vara dubbelt för lång, hur många gästspel vi än gör i ultracirkusen.

 6. För undvikande av missförstånd: Mitt svar gällde din sista fråga. På din första fråga svarar jag, att här måstes ingenting. Men är du verkligen ”bara en liten dununge”? Kan vi inte säga ”flygg ungfågel” åtminstone?

 7. Alltså, det där med TSM i Uppsala är inte så okontroveriellt som man skulle kunna tro. Det är ju så att samtliga långlöpare som är att räkna med i Uppland har springit långpass med ULK om söndagarna. Nu har ”Det Stora Varumärket-TSM”, förvrängt huvudet på alla ULK-löpare så att vi stackare som står utanför (=Startnummer X samt någon mer gammal Uggla) TSM konceptet vackert får lämna våra tassemarker längs Fyrisån och röra oss annorstädes. Snyft!

 8. Jumper: Ok, jag kanske står där på bokanten och flaxar patetiskt med vingarna. Möjligen.

  Stratnumret: Lugn, det kommer inte att saknas löparkollegor på långpassen. TSM springer ju bara en gång i månaden i Uppsala, övriga söndagar gäller ULK som vanligt för de flesta av Uppsalas långlöpare (de kloka och sympatiska). Och därtill dyker det säkert upp än fler löpare, eftersom de stackars TSM:arna lär få abstinens och söka träningssällskap också andra söndagar. Fler löprapolare – fler medlemmar i klubben. Du kommer säkert att vara tacksam för den ynka söndag i månaden när du och ugglorna får springa i lugn och ro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s