Som gjutet

Jag har mindre, och mindre kända,  fötter än de här herrarna (vars avtryck pryder en av gångtunnlarna mot Råsunda).

Fotavtryck

Men även mina fötter är avgjutna. Någon väggprydnad lär de aldrig bli. Men nästa måndag får de sig ett par individuellt anpassade sulor. Jag hoppas sulorna åstadkommer mirakel.

Ett mirakel vore trevligt. Dagens besök hos naprapaten var det inte. Och då menar jag inte den smärtsamma behandligen. Den var ok.  Att hälsenan blivit sämre däremot – det var riktigt otrevligt. Och att vänster hälsena också tycks ha smittats. Varför vet vi inte riktigt, men ev. trycker skornas backkappor mot senorna som redan är irriterade.

Lite glad är jag i alla fall. För även om hälsenan bråkar mer får jag godkänt för spinning. I morgon blir det dubbelpass!

…………………………………………………………………………. 

6 tankar om “Som gjutet

 1. Detta med skornas bakkappor är en tanke. Jag har ett par Nike Pegasus med mycket höga bakkappor (varför heter det så?), som jag är lite rädd att använda, eftersom jag sprang i dem när jag fick som mest i hälsenan. Då hade redan besvär precis som du. Jag tror också att jag läst något om sånt också.

 2. Jag har med hört att det kan vara så. Elände! Enklast är väl att byta skor fortare än fort. Och hoppas sulorna hjälper! För mig är de himmelriket! Och plattan förstås. 🙂 (Var det Ulf som gjorde sulorna förresten? )
  Jag antar att du är flitig med dina excentriska tåhävningar?:-)

 3. Minns inte om det var underverken eller miraklerna som tog lite längre tid? I vilket fall har du gjort dig förtjänt av båda!

  Många löpare dras med hälsenebekymmer och andra skador. Romanovs posemetod må vara uttjatad, men själv har jag sprungit på framfötterna i höst och är nu helt återställd i mitt knä. Dock har jag märkt att mina skor, med förstärkt häl och stadig bakkappa, inte är särskilt lämpade för den här löptekniken.

  Hoppas dina inlägg blir mirakulösa! Faller mitt experiment väl ut så tar jag farväl av asicsfamiljen till våren.

 4. Jumper: Hm? ja vad har de egentligen med kappor att göra? Ditt exempel tycka vara ytterligare ett belägg för naprapatens tes. Enligt uppgift ska det handla om små marginaler, bara att med starka nypor pressa ut den hårda plastbiten och vidga hälkappan ska kunna hjälpa. Själv har jag klna nypor så jag ska attackera skorna med en tång.

  Ingmarie: Japp, det var Ulf som kletade gips på mina tassar. Ska be honom kika på skorna när jag ska hämta sulorna. Får den underkänt byter jag ögonaböj.
  Jag är faktiskt riktigt duktig med mina tåhävningar. Fuskar sällan, även om det händer att det vissa dagar blir 240 istället för 360 stycken. Båda benen inräknade. Känns rätt tröstlöst när man läser att det tar 12 veckor innan man kan räkna med resultat. Suck!

  Oliver: Mirakel inträffar. Har jag hört…
  Posemetoden har jag förstås läst om, och testat att springa på framfoten har jag också. Men eftersom jag fick en faslig träningsvärk i vaderna lade jag av. Vadmuskelerna lär belastas med, men eftersom man inte landar på hälen påverkas steget kanske mindre av proneringen. Och just pronering är troligen en av orsakerna till att jag har problem med mina underben.
  Vilken skofamilj ska du ersätta Asics med?

 5. Jag har tidigare gjort små avstickare till Familjerna Saucony och Nike med blandat resultat. Framfotslöpningen fungerar bra med mina gamla Saucony A1, men de är för hala nu sedan snön har kommit. Kör med mina Asics tills drivorna börjar smälta och får väl tills dess spana efter lämpliga ersättare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s