Det går bara runt

Jag har blivit hårdhudad. I häcken. Men inte i huvudet. Ett spinningpass då och då är svettigt, svinjobbigt och superkul. Spinningpass, på spinningpass, på spinningpass är svettigt, svinjobbigt och småtrist. Men vad gör man inte.

Jag håller konditionen vid liv. Och hälsenorna bråkar inte efteråt. Men det är inte löpning – så långt ifrån löpning. Jag saknar den meditativa monotonin i ett lugnt distanspass. Sätta en foten framför den ena. Bara vara. I ensamhet. Jag saknar snabbdistanspassen. Att lyssna till de egna, tunga andetagen, känna hjärtslagen sprida värmen ut i kroppen och mjölksyran kittla musklerna.  

Jag saknar närvaron. Härvaron.

……………………………………………………………………

8 tankar om “Det går bara runt

 1. Lisette: Tack! Jag ser faktiskt en ljusning vid horisonten, hälsenan har blivit betydligt bättre. Är inte längre dubbel så tjock på högra benet som på det vänstra.
  Spinning är ju faktiskt rätt ok, men ibland blir jag överdoserad.

 2. Jag lider med dig. Den saknaden är som störst när det inte går! Men visst är det härligt med saknad – det betyder att det har gjort avtryck. Hoppas hälsenan snällar till sig så du får hälvaro

 3. Har själv aldrig spunnit,men det ser ju inte så jättekul ut där de sittr i långa rader. När jag hade ont i en vad i somras, cyklade jag på riktig cykel i stället. Många långa mil. Vill dock inte ha dig cyklandes ute på Enköpingsslätten i den mörka novemberdimman, så håll ut.

 4. Mia: Saknaden är också allra, allra värst när solen skiner, så det är då en jäkla tur att vi befinner oss i november!

  Jumper: Lovar att inte ge mig ut längs landsvägen. Det är förenat med fara även under dagtid, på kvällstid (när jag har möjlighet att träna) sker det med livet som insats. Överväger tíll och med att köpa en egen inomhuscykel, även om det naturligtvis blir etter tråkigare än att gå på spinning.

 5. Du vet att jag lider med dig och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde trolla! Det enda jag kan erbjuda som liknar löpning mest av alla alternativa grejer är den där vattenlöpningen…;-)
  Jag har varit SÅ nära att köpa en egen spinningcykel men något har tagit emot. (Mer än faktumet att det blir trångt i lägenheten)Det är långt ifrån lika kul och HÄRvarande som att springa men testa fram den bästa spinningledaren, skaffa cykelbrallor FORT och sätt upp lite olika mål med varje pass (typ hög kadens, inte ”vila” när de gör, köra dubbla intervaller, dubbla klasser o.s.v) så kanske det blir ”enklare”. Är du i 08-land så tjoa så ska jag ta med dig på något livat SATS pass!:-)Det finns riktiga GULDkorns-ledare där tid och rum liksom bara försvinner.

 6. Huij jag lider med dig din stackare.
  Har du testat kombinationspasset skivstång-spinn? Det ger ju lite mer variation. Friskis och Svettis brukar anordna ”spinn-marathon” (4 timmar) varje termin, kanske det skulle passa dig? 🙂

 7. Ingmarie: kanske kan du trolla, kag har i alla fall blivit bättre i hälsenan. Du, Daniel eller excentriska hävningar det är frågan.
  Cykelbrallor är faktiskt en strålande idé, även om jag tycker de ser lite fåniga ut. Till skillnad från sexiga och läckra löpartajts. 🙂
  Hittade faktiskt en ”ny” ledare i måndags. Hon var rolig!

  Paljetten: Skivtstång/spinn blev det i fredags. En rejäl genomkörare, och kul som variation. Spinn-marathon hade helt klart varit nåt! Synd att de tydligen kört den här terminens upplaga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s