Vanedjuret

Jag tror det är litet och ulligt. Kanske påminner det en aning om en jordekorre. Vanedjuret. Som alldeles för lätt förvadlas till en latmask.

Metamorfosen går blixtsnabbt. Tre dagar utan tåhävningar och den lilla krälande masken blundar intensivt för den packade ryggsäcken. Försöker ducka ännu djupare under fleecefilten i soffan. Maskar aktivt.

Som tur är må jordekorrar vara mjuka och fluffiga, men de är också envisa som fan. Och har vassa små tänder. Kräldjuret tvingades upp från sitt hav av mjuka kuddar.

Tåhävandet är igång igen. Men bara för högerbenet. Den numert vackert blåsvarttonade vänstervristen fixar att hjälpa till uppför, men mot egna hävningar protesterar det förstås. Men i sinom tid biter sig nog ekorren fast där oxå.

…………………………………………………………….

8 tankar om “Vanedjuret

 1. Hur var det nu igen. Vänster fot är stukad, men det var den högra hälsenan som var mest besvärlig. Rätt?

  Märker för övrigt att jag (efter en tredje förkylningsrunda !!)börjat vänja mig så smått vid att inte springa. Kanske är det vädret och full sysselsättning för övrigt, som gör att jag inte känner något löpsug. Vilken skepnad mitt vanedjur tar sig är oklart, men nog finns det där.

 2. Jumper: Det skulle inte förvåna mig om jag blandat och gett hej vilt med både höger och vänster. Jag skulle egentligen behöva ha en röd och en grön strumpa för att hålla ordning på begreppen.
  *tänker efter ordentligt* Jo, det är höger hälsena som bråkat, och vänster fot som är stukad.
  Tredje rundan? Vad är det med årets förkylningar. Maratonfarsan är inne på vecka 5, och vår stackars tekniker på jobbet är idag sjukskriven för tredje svängen. 😦
  Även ickelöpning kan ta sig ett totemdjur. De ska man se upp med…

 3. Nils berättade igår om att du fick problem efter att du köpt lättviktarskor. Har inte läst din blogg så pass flitigt att jag själv visste det *skäms*

  Jävligt surt hur som helst, jag skadade ju också mig efter att jag bytt skor

 4. Vackert blåsvarttonad… Ja men då kan du inte vara ledsen, för form och estetik går ju alltid före funktion. Så ut och gläns och imponera med vristen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s