Bloggkontroll

Det är märkligt hur pretentiöst bloggande kan kännas efter en stunds bortavaro. Plötsligt är inga reflektioner goda nog att bli ett inlägg. Inget tänkt är skrivvärt – än mindre läsvärt.

Intet duger för tangentbordet. Inte ens en fundering kring hur vacker naturen är klädd i frusen, spröd dimma. Än mindre tankar om varför vissa vardagliga sysslor väcker sånt motstånd. Som att plocka ur diskmaskinen. Eller etter värre; tanka bilen. Då hjälper det inte ens att dieselpumpen är rufsig av rimfrost.

…………………………………………………………

12 tankar om “Bloggkontroll

 1. Javisst ett metainlägg om bloggandets våndor är också ett blogginlägg. I morgon kan du skriva om att skriva om att inte kunna skriva. Så kan du fortsätta i all oändlighet. Att ”dieselpumpen är rufsig av rimfrost” är annars en iakttagelse väl värd denna blogg.

 2. Jumper: Frågan är om det verkligen får klassas som blogginlägg. Ser det mer som ett litet livstecken, så att ni inte tror att jag försmäktat i Norrland. Jag har bara försmäktat till hälften. Och så har jag halvdrunknat också – i jobb och annat skit. Så jag hinner inte med bloggosfären riktigt. *surar lite*

  Ingmarie: Du är för gullig! Just nu lider jag av skrivkramp, skrumphjärna och tidsbrist. Ingen rolig kombination. Allra helst som om skrivförmågan behövs på jobbet om jag ska få styr på tidsbristen.

 3. Tänkvärt livstecken! Undrar om inte bloggvärlden då och då borde stanna upp och tänka lite åt det här hållet. Fast lagom bloggkontroll är nog bäst. Det mindre perfekta kan kanske vara det mest utvecklingsbara?

 4. Underbara du, jag längtar till att göra fula saker som att tanka med rimfrost på diselpumpen…
  Allt blir inte nödvändigtvis roligt för att det är vackert men det krävs en poetisk själ för att se det.:)

 5. Jag känner igen det du skriver. Vet inte varför, men det liksom faller sig inte lika naturligt att kasta över tangentbordet i bloggsyfte längre…. Summeringen av fjolåret som jag velat skriva sedan nyårsafton var till exempel ovanligt seg att klämma ur sig.

  I höstas var det arbetssituationen som satte käppar i inspirationshjulet för mina ambitioner att nedteckna löprelaterade tankar och upplevelser. Nu tror jag minsann att det är kylan som lagt sig som en våt filt över skrivglädjen och blogginspirationen. Så, lika säkert som att värmen och ljuset är på väg tillbaka, lika säker är jag på att din (och min egen) inspiration alldeles strax hittar fram till tangentbordet igen!

  Slutligen: Om du inte förstått det sedan tidigare så vill jag också klargöra att jag verkligen saknar dina inlägg…

 6. Oliver: Eftertanke är nog bra. I lagom doser. Så här i landet lagom. Själv blir jag rätt förvånad över hur bra saker jag kan spotta ur mig helt otänkt, och hur pissigt dåligt det genomtänkta kan bli. Och då menar jag inte bara på bloggen, utan i livet överhuvudtaget.

  Paljetten: 🙂 Tyvärr har jag märkt att de där ögonen jag haft, som ser rufisga dieselpumpar, börjar bli rätt närsynta. Kan man fixa glasögon?

  Benet: Det är alltid trevligt att vara saknad! Jag hoppas du har rätt och att skrivglädjen – och den verkliga löplusten – vaknar av ljus och värme.
  Det tycks som om bloggandet går i vågor. Men jag tycker det blir svårare och svårare att hitta löpvinklar värda att skriva om. I början slängde jag mig, precis som du skriver, över tangentbordet efter varje träningspass. Men nu är de ju mest lika, samma – känns inte så inspirerande att skriva om längre.

 7. Men bloggandet är väl lite som livet i övrigt; ibland upp, ibland lite ner, ibland har man inspiration, ibland är man tom i bollen. Men detdär att tanka bilen… det tar faktiskt emot för det mesta.

 8. Snorkkis: WordPress tyckte att RW var ett spam… Men det tycker inte jag! Va´ kul att du finns där – det är din härliga blogg värd! Men vad händer om man drabbas av bloggtorka i såna officiella sammahang?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s