Idet

Pumlan med bekymrat rynkad panna: Men mamma, du är ju vuxen. Då får man va´ upp hur länge man vill, varför går du och lägger dig så tidigt då?

För en femåring är tröttma ingen helt godtagbar förklaring. Men det är det för mamman, som utsjasad pussar sin pumla godnatt klockan åtta. Stapplar iväg till den egna sängen. Kryper ihop till en boll och skapar en kroppsvarm grotta under det iskalla täcket. Somnar omedelbart.

Tur att man är vuxen. Och själv får bestämma när man ska gå och sova.

Synd att man är vuxen, har ett jobb att gå till och inte kan stanna i sängen hela dagen.

…………………………………………………………….

12 tankar om “Idet

 1. Gudisligen vad klok hon är den söta lilla! Om man inte frågar får man inget veta. Hon var så där skräcksöt när hon hälsade på mig med att visa sin nästan lösa tand i lördags 🙂

 2. Paljetten: Visst är det för charmigt; efter två sekunder får man närkontakt med en tand som hänger i en skinnslamsa. Hu!

  Oliver: Finns det? I mer officiella sammanhang alltså. För finns gör det förstås. Jag använder det ju!

  Benet: Ibland går det bara inte att hålla ögonen öppna. Eller hur?

  Snorkkis: Gissa om det var svårt att lämna mitt gosiga bo när väckarklockan ringde!

 3. Nu ske ce gere dje rehi avendexu.. Äsch!, jag menar:

  Nu ska jag göra dig riktigt avundsjuk genom att berätta att jag ofta brukar sova middag. Framåt eftermiddagen, i synnerhet om jag har tränat, händer det att ögonen bara faller ihop. Då lägger jag mig på sängen och drar täcket över mig och sover i en timme. Så får du också göra när du blir stor.

 4. Jumper: Ser verkligen fram emot att bli stor på riktigt!
  Granne med mitt kontorsbås ligger företagets vilrum (Massören som håller till där ibland skickar ständigt ut inbjudningar till ”massage i vilorummet”. Det har hänt att jag tagt mig en lur där (när massören inte är där). Med resultat att jag får väldigt svårt att somna på kvällen.

 5. Ja det är ju sjuttsingen att man måste jobba. Tänk om man begripit när man var barn hur bra man hade det!;-)
  har luskat lite om hälseneproblem. Stötvåg är absolut ett alternativ. Var sitter det onda? Ovanför hälsenan eller mer under?

 6. Ingmarie: Det händer rätt ofta att jag allavrligt funderar på vad i hela friden man håller på med. Egentligen borde man förstås fylla sitt korta liv med blott och bart det man allra helst vill. Synd bara att det blir så svårt att fixa ekonomiskt…
  Stötvåg skrämmer mig, men jag läste just en vet. artikel om ett försök som visat lovande resultat, så jag överväger helt klart att göra ett försök. Smärtan har en tendens att flytta runt. Men den sitter numer i senans mittparti. Där det borde gör ont om jag klämmer runt själva senan, men även om jag trycker den in mot benet. Är lite fundersam på om slemsäcken där bakom också spökar.

   • Ingmarie: Träff med din chef låter superbra! Håller tummarna för att det går att fixa.
    Den där plattan skulle jag bar gärna också testa, synd bara att den – och du – befinner sig i Stockholm. Lite för långt för att jag ska kunna bli en frekvent gäst alltså. Men det är klart jag måste testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s