Schack matt

Jag brukar klaga på att det inte finns något som kan mäta sig med löpning om jag ska känna mig helt slutkörd efter ett pass. Så där underbart spaghettibenad som man faktiskt vill bli ibland. När det susar i skallen och musklerna skriker. När det slår lock för öronen så fort pulsen går ner.

Men då hade jag inte testat MH:s nya spinpulspass. Efter att först ha trampat igenom ett medelpass på samma cykel. MH hade knåpat ihop ett nytt fräscht pass, med 2-minutersintervaller på slutet. Efter en och en halv timmes saftig spinning kan jag lova att det bränner rejält att ligga på 90 procent av maxpulsen. Kaustiksoda rakt i fibrillerna.

Rehab behöver gubevars inte betyda att man inte pressar upp hjärtat i 180. Halleluja!

……………………………………………………………

7 tankar om “Schack matt

 1. Ja, Halleluja!

  Kommer ihåg mitt först spinningpass som vore det igår. Fast det var MÅNGA år sedan. Långt innan jag blev biten av löplusen. EFter detta första konditionspass på mången dar fick jag mer eller mindre bli buren ut i omklädningsrummet. Ja, spinning är definitivt inget för veklingar.

  Härlig form av rehab! 🙂

 2. Visst är det härligt!Man kan bli så trött så trött. Och så svett så svett. 🙂
  Den stora skillnaden är att den tröttheten ”går över” mycket fortare än tröttheten efter ett tufft löppass.
  Fråga mig inte varför…

 3. Spinning? Är det det som förr kallades ”att trampa på motionscykel”? Sådana stod ofta hemma hos folk förr, t.ex. i mitt föräldrahem eftersom min stillasittande far ordinerats motion. På dessa cyklar gick det att reglera motståndet men gissningsvis har de moderna varianterna fler finesser.

 4. Benet: Hihi, din stackare! Spinning som första konditionspass kan skrämma bort de flesta från jävulscyklarna…helst om ledaren (som MH) har klara drag av sadism. Men kul är det!

  Ingmarie: Du har faktiskt rätt. Utmattningen sitter inte i lika länge. Undrar vad det beror på? Men den brutala svettandet gör en törstig, törstig, törstig i flera timmer efteråt.

  Oliver: Just i kaustiksodaögonblicket tyckte jag troligen att spinning var död och pina…men efteråt glömmer man ju sånt! det kanske är då endorfinerna tar över?

  Jumper: Motionscykel är just vad det är. Men de är betydligt stabilare och rejälare än de motionscyklar gympaläraren på högstadietiden tvingade oss icke-bollspelare att trampa på i en mörk, sunkig källare. På en spinningcykel kan man stå och cykla. Motståndet kan dessutom regleras steglöst. En bromskloss mot det tunga svänghjulet, som helst ska ha kedjedrift. Typ så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s