Kastat in västen

På min galge med svettiga löparkläder hänger inte längre en gul reflexväst med texten Team Stockholm Marathon. Jag har lånat ut den – och min ledarroll – till A-L. Min vikarie i 5-gruppen.

I söndags morse åkte jag in till Uppsala, bara för att få känna på stämningen. Hälsa på gänget. Energiska och glada såg de ut. Sken ikapp med solen när de studsade iväg längs Fyrisån. Jag fick stanna kvar, och nöja mig med att vinka adjö åt UNT-reportern som kämpat med att få till ett snyggt foto i motljuset. Artikeln lär väl dyka upp i sinom tid.

Känner mig både ledsen och lättad. Ledsen över att inte få vara med. Inte få chansen att smitta ner någon med min löpglädje. Inte få springa och kvittra i trevligt sällskap varannan söndag. Men lättad över att jag inte  behöver känna mig stressad när gruppen löper längre och längre, och jag stampar på med min rehab. Lättad över att det finns en stadig vikarie som kan inspirera och motivera.

Men jag kommer inte att släppa taget helt. Dyker garanterat upp en eller annan söndag. Med pepp och pigga tillrop. Ser gruppen bli starkare och starkare. I sinom tid kanske jag kan haka på en del av vägen också, även om jag aldrig hinner upp i sträcklängd. Och jag kommer att heja som besatt den 5 juni!

……………………………………………………………………..

5 tankar om “Kastat in västen

 1. Då kan vi heja tillsammans! För vackrare, mer glatt klingande skratt än ditt Bureborn – det finns inte på jorden att återfinna.

  Du sprider löparglädje ändå. Så jag grinar en skvätt över att du inte får springa – men vet att din tid kommer.

 2. Det var väl bra att det fanns möjlighet till en vikarie? Kunde antagligen blivit lite stressande annars.

  Hur går det annars, har du hittat några bra verktyg att gå loss på skorna med 🙂

 3. Ingmarie och Mia: Loppets bästa hejarklack lär det bli!

  Joel: Jag har inte attackerat skorna ännu. Skalpellen har jag, men jag måste köpa nåt superlim att klistra tillbaka sulan med efteråt. 🙂

  Jumper: Nej, nån mara lär det inte bli. Men jäklar va´ jag ska heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s