Kuvar kutande

Idag har jag påbörjat min återerövring av Trögden. Lagt under mig sträckan Veckholms-Väppeby – Segla – Kungs-Husby – Veckholm – Veckholms-Väppeby. En knapp mil underkuvad terräng.

Möjligen trodde vägar och stigar att de blivit självständiga efter att jag så länge lyst med min frånvaro. De vågade sig på en utmaning.

Ha! Jag tog minsann upp den kastade handsken.

Väderleken var alldeles lagom mild för premiärtur med en av förra årets julklappar. Tumvantarna som enkelt blir till fingervantar. Lämplig rustning för en conquistador med uppdrag att annektera en bygd.

Bureborn erövraren. Springer igen!

………………………………………………………………………..

12 tankar om “Kuvar kutande

 1. Ruggigt intelligent present till en conquistador. Nåt liknande skulle jag kunna tänka mig som ersättare till mina fårskinnsfodrade tumhandskar den dagen vintern lägger av. Måste nog besöka en sortaffär till veckan.

 2. Ett verkligen uppiggande inlägg. Erövra på bara! Med tumvantar, fingervantar, och snart även vantlöst! Våren är inom kort här och Bureborn springer ikapp med den! Härligt, härligt!

 3. Inser att de däringa vantarna vore något för mig. På vintern springer jag i tjocka skidvantar som åker av och på i takt med att jag svettas respektive fryser. Kostar vär skjortan förstås.

  När det gäller bygdens vägar och stigar, håller jag vintervändbanan i ett envist diktatoriskt (upplyst despotiskt)grepp. Motionsspåret har jag däremot lämnat åt kung Bore som lär regera många månader än. Där snön platats av fötter och skidor stannar den längst. Som hal is.

 4. Aaah! Ljuv musik i mina öron (ögon)!EN mil! Det var inte längesedan du inte kunde ens TÄNKA på att jogga två meter. Kommer du ihåg? Nu har det vänt! Sanna mina ord! 🙂

 5. Oliver: De var riktigt praktiska faktiskt, ibland lyckas sambon pricka rätt. Inte för att det någonsin blir fel så länge han håller sig till löpargrejer. Smycken däremot, bör han avhålla sig från att köpa.

  Benet: Kände faktiskt ett visst hopp för våren under söndagens runda. Men idag (tisdag)har Kung Bore återtagit komandot. Och mer snö tänker han visst vräka ner i morrn… *morrar*.

  Staffan: Kikar in så fort jag är klar är ”hemma”.

  Jumper: Tyvärr har jag noll koll på vad de där vantarna kostade, men tror nog de var lite billigare än en skjorta. I alla fall än en skjorta köpt i samma butik – RS tror jag.
  Tittade längtansfullt ut på Upplandsleden, men insåg att det nog inte är löpbart riktigt än. Om man inte införskaffar snöskor…

  Ingmarie: Jag är så glaaaad!

 6. Tildo: medaljer har jag aldrig begripit vitsen med. Även om jag måste erkänna att årets OS-variant var snygg.

  Snorkkis: Tack! riktigt fiffiga är de, men bara när det är plusgrader. Annars måste jag ha termovarianter.

  Joel: Jag tror banne mig han har rätt, senorna är betydligt bättre. Visserligen stelnar de till dagen efter löpning men skillnaden är stor jämfört med hur det var för bara ett par veckor sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s