Akut utryckning

Iläggssulor är ett elände. Inte nog med att det känns som att springa i farmors fotriktiga promenadskor, idag tvingade de mig dessutom att ringa efter assistans. Skavsåret i hålfoten hade läkt, men fått en märkligt pergamentspröd yta. Den hudvarianten klarade inte sulans uppbyggnad. Jag tänker inte gå närmare in på hur såret ser ut nu, men det innefattar kött.

Efter dryga sex kilometer ringde jag sambon, som fick rycka ut med bilen och plocka upp mig. Typiskt.  Årets första pass på asfalt här nere hos mig i Trögden. Utan broddar på skorna. En och annan lömsk isfläck visserligen, men ändå – alldeles underbart stegvänligt.

Just nu är jag rätt lycklig över asfalt. Och snart, snart är kanske grusvägarna isfria också, så man kan dyka in genom dörren efter löppasset med snyggt stänkmålade tajts. Men det lär väl tyvärr dröja lite längre innan jag kan springa dit handsken pekar:

Ett rådjur är hittills den enda som följt vägvisningen. Men jag ska banne mig bli årets första tvåbening  på Upplandsleden!

………………………………………………………………………………..

9 tankar om “Akut utryckning

 1. Rött kött platsar ju inte ens på tallriken i dessa dagar och råbiff i dojorna är väl nästan snäppet värre? Som före detta fältskär och dessutom före detta ”krigsskadad” känner jag stor empati. Skavsår är både piss och pest! Hoppas du kan justera inläggen så att fotriktigheten även omfattar fotskinnet!

 2. Ajajaj. Är det inte Kruder så är det Dorfmeister, som de säger…

  Men, som med allting annat så läks det ju som tur var med tiden. Och med tiden kommer du garanterat också springa både Uppsalaled och säkert även Skåneled.

  Men lyssna på Ingmarie och Oliver: Få sulorna fixade! Så här ska det inte behöva vara. Stackare.

 3. Känner så väl igen mig. Jag skaffade iläggssulor när jag hade problem med plantarfasciit. Jättebra när jag promenerar eller jobbar, men att springa med dessa går inte alls. Köttsår!!(men så har jag extremt känsliga fötter) Hoppas att du kan få dem fixade så att de funkar. Jag har valt att springa utan, och går hela dagarna på jobbet med sulorna istället.

 4. Det blott antydda är ofta otäckare än det klart redovisade. Ditt skavsår växer i min fantasi och snart får du amputera foten på grund av kallbrand. En fotodokumentation hade nog varit lugnare.

  Du har aldrig funderat på att skriva deckare?

 5. Nej, sådär kan du ju inte ha det! En gång har jag varit nära att ringa efter hustrun för att bli hämtad men då var för att jag sprungit vilse på ett militärt övningsområde som ligger ganska nära Nykvarn. Det hela föll dock på att jag kom fram till att HON aldrig hade hittat MIG där jag befann mig mitt ute i floran…

 6. Ingmarie: Helt klart dags för ett besök i Solna. Sulorna funkade i mina gamla skor, men uppenbarligen inte i mina nya Saucony.

  Oliver: Otroligt irriterande att ett litet (nåja) skavsår kan göra så in i bängen ont. Compeed fäster dessutom dåligt i hålfoten, så jag blir ruinerad på kuppen. För gå måste jag ju göra.

  Benet: Fördelen med den här ”skadan” är ju att den är extremt enkel att lokalisera, och hitta en förklaring till. Botemedlet är ju inte heller långt borta.

  Lisette: Ingen dum idé faktiskt! Att promenera fotriktigt kan jag stå ut med, det är värre med förlusten av löpkänsla. Som att springa med plankor under fötterna. Usch! Ska kolla vad fotspecialisten säger om saken, kanske får jag tillåtelse att springa lätt och jag leker klumpfot resten av dynget.

  Jumper: Deckarförfattare? Vet inte om jag är blodtörstig nog för att hitta på en trovärdig intrig. De bör ju innefattat saftoga mord.
  Provfotade foten, men det såg så oaptitligt ut. Och iofs lite fascinerade – som läkarboken min mamma hade när jag var liten. Full av ruskiga bilder av sjukdomar, som jag och min bror äcklade men nyfikna kunde stirra på i timmar.

  Staffan: Du kanske borde ha någon typ av reccosändrare, så hustrun kan hitta dig om du kutar vilse i spenaten?

 7. Visst är det härligt när marken börjar skymta där under 🙂
  Men aj aj aj, skoskav är illa, men ganska tillfredsställande att pilla på när de väl börjar torka upp.
  Häng med på cirkelfys på onsdag vetja, eller var det nästa vecka du bli mer ledig för träningspass? Skriv ett litet piip så tar jag på mig jackan, för du får napp för all träning just nu 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s