Trist kilometerbrist

 Digital post-it-lapp nummer ett:

”When you run, you log on to yourself. You flip through the pages of your being.”

I mitt sinne riskerar inte sidorna att lossna i bindningen på grund av alltför ivrig läsning. Hundöronen lyser med sin totala frånvaro. Det var ett tag sedan jag vände några blad på allvar. Fortfarande utloggad på grund av skavsår.

Överväger att ta post-it-lapp nummer två på orden:

”Act like a horse. Be dumb. Just run.”

(Fotnot: Fotot visar min datorskärm på jobbet. Överlevnadsstrategi och drömgenerator för kass löpare. Skrivbordsunderlägget, som skapar ett längtansfullt sug i magen, står amerikanska RW för. De bombar även min mejlkorg med dagliga citat, quotes som jag då och då ”klistrar” fast på himlen. )

……………………………………………………………….

9 tankar om “Trist kilometerbrist

 1. Jag tänker mig nog livet lite mer som de analoga post-it-lapparna där några sitter på sniskan och andra har tappat klistret och singlat iväg nånstans. När jag loggar på fladdrar de omkring i luftdraget i en enda röra. Hästliknelsen får mig att tänka på Djurfarmens gamle Boxer med sitt motto “I will work harder”. Han stöp till slut gamle stackarn, vilket vi alla kommer att göra förr eller senare, med eller utan sargade hovar eller hundöron.

  Låt skavsåret läka!

 2. Oliver: Jag hoppas verkligen att även mitt liv är mer analogt än digitalt. Önskade att sinnet var en tung inkunabel att andaktsfullt bläddra igenom, men tyvärr – det är nog mer att likna vid en skokartong där alla blad slängts ner i en enda röra.
  Skavsåret mår betydligt bättre redan idag. Eller så är det för att jag gömt eländet under ett compeed?

  Staffan: Visst är den fin! Se bara till att tilta skärmen rakt… 🙂

  Snitsaren: Ja, nu har han ju det – ni har väl zoomat in fotot ordentligt? Då kan man till och med få reda på vilka som uttalat de ”kloka” citaten ovan.
  3M – som väl äger patentet till de klistriga små gula? – har själva utvecklat digitala varianter. Och kallar dem post-it. Så då kan de väl vara det, digitala alltså? Eller? Äger skaparen också definitionsrätten?

  Ingmarie: Jag gillar verkligen amerikanska RW:s webbsajt. Mycket roligt kan man hitta där!
  De trista kom-ihågen måste jag skriva ner på analoga lappar, och fästa utanpå skärmen. Annars ser jag dem inte…

 3. Snitsaren (som inte alls har några problem att acceptera deras benämning) anar att hans dator lever ett alltför undanskymt liv för att ha drabbats av nämnda lappar. Han är också obekant med finessen att ”zooma in” bilden och behöver följaktligen assistans av bureborn eller någon annan datakunnig.

 4. Snitsaren. Sorry! har själv testat att ”zooma in” (Ctrl och +). Övertecknad har lagt in en alldeles för dåligt upplöst bild för att det ska funka. Bara blurr.
  Första citatet står Kevin Nelson, The Runner’s Book of Daily Inspiration för. Hästliknelsen yttrad av Jumbo Elliot, nån amerikansk Track and Field Coach.

 5. En givande dag. Bloggandet har lärt mig både att tolka Karvonens formel och förstå betydelsen av ”inkunabel” (blev tvungen att slå upp det). I natt kan jag sova med gott samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s