Klacksparkar

En snorfylld hjärna är inte den skarpaste. I kombination med bilköring och snarlika (jag sa ju att jag hade snor i hjärnan!) flaskor kan det ge oväntat resultat.

Men nu skulle jag inte orera om förkylningar från helvetet, eller hur man bäst – eller sämst – kurerar dessa. Jag skulle ge alla löparhjältar som springer Stockholm marathon en kraftig lyckatillspark i häcken. Spark!

Och lika viktigt – jag behöver tips och instruktioner. Om inte den här &¤#?%  förkylningen tar livet av mig räknar jag förstås med att ta mitt ansvar och agera hejarklack på lördag. Men som novis på området (insåg just att jag aldrig sett en löpartävling på ”andra sidan”) behöver jag hjälp.

Fråga:  Var ska jag stå? Alla önskemål emottages tacksamt. Varefter undertecknad roddar fram en karta över Stockholm och försöker begripa hur hon bäst lägger upp logistiken. Slutgiltig placering meddelas sedan här på bloggen fredag afton. Så ni vet var ni ska skanna av publikhavet och hysta in belöningen.

Vill du ha påhejning? Rapportera in startnummer och utmärkande kännetecken. Jag lovar att göra mitt bästa för att ge just dig lite extra skjuts i steget.

…………………………………………………………………

18 tankar om “Klacksparkar

 1. Lång, smärt och snygg….. då är det sökert någon annan 😉 Rött linne blåa shorts grå keps och ett par grymt snygga vita paula radcliff strumpor………överarmar med färgen brittish summerwhite..
  En bit efter västerbron hadde varit perfa. men var som helst funkar.

 2. Vilken service !!
  Rent allmänt vill jag tycka att det är en fördel att som påhejare stå där det inte är så mycket annat folk. Man syns lättare och man hörs lättare och de påhejade löparna kan också möjligen behöva extra stöd just där åskådarleden glesnat. Nybroplan, Skeppsbron och Slussen bör undvikas. Om familjelogistiken och förkylningen tillåter, är du välkommen till Östermalm före start, där ditt glada ansikte säkert kan vara till glädje och hjälp. Därefter kan någon plats med fri sikt hittas i närheten för påhejning vid varvning. Gärdet är också en god plats om man orkar/hinner gå dit. Om man vill heja vid målgång brukar jag föredra att stå på Sofiavägen innan löparna svänger in på Stadion, där brukar det vara skuggigt och skönt. Inne på stadion brukar det vara så hög musikvolym att ingen hör när man hejar.

  Jag är liten och knubbig och skallig samt har klövar på fötterna och en fånig hatt. Nävisst nej, det var Tildo. Jag ser ut som på dessa bilder (som jag använder som maratonpepp):

  http://snitsaren.wordpress.com/2009/11/17/big-five-2009/

 3. Ingmarie ska väl flänga runt stan på sin MTB, annars kunde du väl agera hejaklack tillsammans med henne? Platser är svårt men precis som Jumper skriver så är det inte lätt att se bekanta där det är som mest folk, Norrmälarstrand ganska nära Stadshuset är ju ganska centralt och bra och bra ställe för pepp!

  Kännetecken för mig finns på bloggen, vit keps (bara jag förmodligen som har det…), vit/orange linne,svarta tights, nummer 890 på bröstet, ett leende på läpparna första varvet, på andra varvet speciellt från Slussen och framåt lär du se mig bedriva en inre monolog/förhandling med mig själv där jag försöker övertyga benen om att fortsätta benen att springa fast hjärnan ropar ”GÅ”.

  Och du, låsspray i näsan är inget som jag med min kvasi-medicinska bakgrund, rekommenderar alls…

 4. Kul att du kommer och hejar! Platstips har du fått så det räcker tycker jag, bl a av påhejarproffset himself, aka Jumper. Jag kommer mest troligt springa i svart; t-shirt, korta tights, knästrumpor. Och vit keps. 4812 på bröstet.

  Hade varit superkul att få träffas på ÖIP innan loppet. Vid trädet där Linnearna håller till…

 5. Förresten, glömde ju säga åt dig att titta på bloggen, vi har ju en liten anspråkslös bloggträff vid 12.30-tiden. Platsen något vagt definierat som någonstans i slänten bredvid där man går ut till startfållorna…hoppas få se även dig där!

 6. Röd helkroppspyjamas med lucka bak, blå mantel och knölig hatt. Nej det var visst Stål-Långben! Startnummer X framträder naturligtvis som alltid i maratonmössa och gul tröja med tre blåa kronor-det är allt som behövs, förutom det fåraktiga leendet.

 7. Utstyrseln är oklar, men troligen blå eller orange löpar-t-shirt, tights i svart av något slag och en blaffig nummerlapp mend K419 på. Såklart bländande vita ben och armar! Så om du inte ser mig är det för att du blir bländad – jag kommer att lysa starkare än solen. 😉

 8. Man fick en Stockholm Marathonkeps, när man hämtade nummerlappen igår. Jag funderar på om jag ska ha den på mig i morgon. Det kan vara bra mot solen, men det blir ju liksom inte jumper då?

  Signaturen ”Fåfäng”.

 9. Är det inte fredag afton nu? Jag måste få veta… HUR BLIR DET? 😉 Velar förresten om kepsfärg.. Svart eller vit? Svart eller vit?

  Fasen, känner mig full. Kan det vara Vitargon?

 10. Sorry. Hade lite för trevligt vid grillen hos grannen. Känner mig också lite full… Helt säker på att det inte är vitargon.

  Håll utkik efter mig vid Vasaparken. Den som ser den andre först skriker! Jag är som sagt totalnovis på hejarklacksgebitet, men hoppas i alla fall lyckas pricka in någon. Ska nu påbörja ”fusklappen”.

  Varma lycka-till-kramar till er alla!!

 11. Just så! Titta år höger när ni svängt av in på Odengatan. Någonstans längs med parken tänker jag mig stå.
  Jösses, inte fasen vet jag vad jag ska ha på mig! Visste jag inte ens kvällen innan jag skulle SPRINGA maran. Men eftersom 90 procent av garderoben består av jeans och svarta paltor, gissar jag på jeans och svart. Spana efter lockarna. De blir jag aldrig av med.

 12. Jumper, det där är bara maranojja. Hoppas jag.
  Frisk och frisk. Inte ont i halsen längre, och inte ”tjock” i huvudet. Men fortfarande småsnorig. Överväger en lätt cykeltur.

 13. Nej tydliga symptom i går kväll, men immunförsvaret jobbade bra i natt och jag startar med förtröstan. En cykeltur till Stockholm låter bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s