Hemvant

Konstigt. Att något så hemtamt kan kännas så ovant när man inte gjort det på tag. En veckas total löparvila på grund av bihåleinflammation – och vips – kroppen har plötsligt tappat löpkänslan. Benen beter sig som bångstyriga tonåringar som reflexmässigt säger nej, och andningen strejkar i uppförsbackarna.

Försökte påminna dem hur löpning egentligen går till genom att bjuda på välkända stigar. Byns eget joggingspår. Som idoga krafter håller i topptrim, med gräsklippare och spån från lokalsågen. Vad gör det då  att de handmålade skyltarna ljuger aningen om sträckan?

Spårbredd. Bara för proportionsbegriplighets skull.

Tyvärr fick jag med mig de trotsiga 15-åringarna ända hem. Men framåt mitten av veckan kanske de mognat, medelåldern är en bra löparålder i min bok.

………………………………………………………………………..

6 tankar om “Hemvant

 1. Lustigt detdär hur man känner sig borta efter några dagars eller veckors löpvila. Mina ben har gjort att hela jag rört mig som ett kylskåp, men nu börjar det lätta igen som tur är. Hoppas bihåleinflammationen dragit åt fanderns nu!

 2. Ja, hoppas att bihålorna får vara ifred nu. Löpkänslan kommer tillbaka. Alldeles strax. Det kan du vara säker på! Spåret ser ju finfint ut. Längesedan man sprang på spån.

 3. Var det det spåret du hade ett minnesvärt blogginlägg om för mycket länge sen? Minns inte historien om vem som anlagt det och varför? Var det kyrkvaktmästarn?

 4. Snorkkis: Tre dagars löpvila verkar vara optimalt hos mig. Då är benen pigga som aldrig förr när de får ge sig ut. Men fler än så…då kännre jag precis igen mig i kylskåpsmetaforen.

  Benet: Bihålorna verkar överens med mig om att vi är friska, och benen är fulla med träningsvärk (cirkelfys) så det tycks som om ordningen är återställd. Jippie!

  Jumper: Just det spåret är det. Kyrkvaktmästarn och deltidsbrandkåren lär vara upphovsmännen, om jag fattat saken rätt. Och kyrkvaktmästarn och deltidsbrandkåren är fortfarande de man oftast ser i spåret. De få gånger man ser någon. När man gör det ses man å andra sidan ofta under samma runda, eftersom spåret slingrar närmast sig om sig självt.

 5. Skönt att du är fullt återställd igen. Bara att köra så det ryker nu då – är ju ingen dålig utmaning du och din kompanjon har framför er (själv tyckte jag Parloppets små lutningar var jobbiga!). Hoppas ni båda kan träna på ordentligt under sommaren så att ni får en fantastisk upplevelse i augusti.

  Vill passa på att önska dig en trevlig midsommar. Och givetvis även en skön semester när den nu än börjar. Själv arbetar jag sista dagen idag, men kommer göra några gästspel under sommaren på vårt gemensamma plågocenter. Kanske stöter vi på varandra på någon cirkelfys…?

 6. P: Jag saknade dig på cirkelfysen i tisdags = maskade mig igenom burpeesarna. Trodde iofs att jag skulle svimma ändå – en månda utan cirkelfys och man får betala priset i svett och smärta.
  Ha en riktigt härlig sommar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s