Hälvete

Googlar på ett – för mig – nytt skadefenomen. Plantar fasciit.

Kyla. Kilar. Tejp. Massage. Tåhävningar. Och handduksskrynkling. Ja, det sista ger  ju i alla fall lite omväxling från achillestendinopatin.

……………………………………………………………

10 tankar om “Hälvete

 1. Ja, och lite omväxling för oss stackars luttrade bloggläsare som börjar kunna det där med hälsenor och sinusiter (Hittar ingen synikersmiley). Hälsporre har jag mig veterligt aldrig haft, varför du slipper dumma råd från mig denna gång.

 2. Stackare! Lär göra riktigt djävulskt ont. Ja, är det inte det ena så är det det andra…

  Har, precis som jumper, som tur är aldrig drabbats av hälsporre. Och kanske har jag en bra chans att slippa eländet även i fortsättningen då jag nästan uteslutande landar på mellan eller framfoten nuförtiden.

  Stötvågsbehandling ska vara smärtsamt men bra! Värt att testa…

 3. Stackare! Stötvåg kanske funkar? Det är i alla fall vad förespråkarna hävdar. Om rumpan fortfarande krånglar så har lagt en länk till rumpstretchen (piriformis) som kommentar till din kommentar på min blogg 🙂

 4. Tack för medkänslan alla!
  Som tur är (i all otur – eller om det är orutin) så är ”sporren” inte så allvarlig än. Jag har märkt av en del symtom, och tänker mota olle i grind innan det blir värre. Puh! Jag slipper alltså stötvågsbahndling. Just nu.
  Appopå hälöpning. Snackade med en sjukgymnast, som hävdade att jag absolut INTE fick springa på tårna. ”Låt bli backar”. Belastning av tåleden förvärrar problemen. Med det gäller iofs när skadan redan uppstått. Så kanske kan saftig hälisättning ställa till det innan. Även om jag faktiskt inte dunkar i hälarna så farligt, nåt mellanting mellan hällöpare och mellanfotslöpare tror jag.

 5. Det som sjukgymnasten säger kan till viss del stämma. Själv har jag fått hälsporrekänningar efter löpning på bana, och då springer man ju på framfoten ofta. Även fler banlöpare har sagt samma sak.

  Det som hjälpt mig (förutom stötvåg då som nämnts) är att försöka massera bort det onda under hålfoten, genom att pressa ner tummen hårt i de onda punkterna och hålla kvar 30s-1min. Gör förbannat ont, men verkar hjälpa. Att rulla en tennisboll (eller golfboll kanske) under foten är bra massage också. Lycka till!

 6. Medeldist: Aj! ja, det där var ju inte skönt. Tur att ont med ont ska fördrivas. Hittade dessutom en soggig, gammal tennisboll i uthuset som jag placerat strategiskt framför dumburken. Undrar om det finns nåt rehab-befrämjande i tv-tablån ikväll?

  Tror också att sjukgymnasten är på rätt spår. Under de sista veckorna innan hälen gav sig till känna sprang jag en hel del längs Höga kusten, med betydligt fler och betydligt brantare uppförslöpor än jag är van vid. Framfoten fick verkligen jobba. Att jag aldrig lär mig…

 7. Å fasen. Intressant. Då har man lärt sig något nytt i löpskadelandet. Skönt att besvären inte är alltför jäkliga än. Massera på så håller jag tummarna att du snart blir bra i hälen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s