Vilolägesrapport

Min kropp känns pigg och alert. Inga skavanker efter Vertex. Den är rent jäkulskt sugen på att springa. Vill ut på skogsstigen och krossa kottar. Känna det fästingstinna gräset kittla mot benen. Andas nyregnad morgon.

Men det får den inte. För min hjärna har bestämt att det råder löpförbud den här veckan. Oberoende av vad kroppen säger. Vis av erfarenheten från förra året tänker jag inte låta mig lockas ut av löplusten. Började då springa för tidigt efter Vertex, med en kropp som redan var sliten efter sommarens träning. Det knäckte hälsenorna för hela vintersäsongen.

Vill också vara säker på att löplusten kommer tillbaka på allvar, att det inte bara blir en tillfällig provertexhype. Den dryga månaden innan Vertex – ja egentligen hela sommaren – har präglats av olust och motstånd. Sånt botas bäst med en rejäl abstinens.

Egentligen hade jag lovat mig själv total träningsvila. Men det gick inte. I går syndade jag och hoppade på cykeln eftersom jag inte stod ut med klådan i träningsnerven. Tvingade benen att trampa låååångsamt genom att välja rätt låtlista på ipoden: nedvarvning. För i princip är det omöjligt att bli andfådd till Bruce Springsteens The river och Prince Purple rain.

Är inte den här veckan slut snart?

………………………………………………………………………………..

6 tankar om “Vilolägesrapport

  1. Vad klokt resonerat och samtidigt så svårt! Ett lopp kan verkligen framkalla en formtopp och göra det jättehärligt att springa och att då förbjuda sig själv att göra just det – oj vilken utmaning!

  2. Anneliten: Det funkar (oftast) riktigt bra faktiskt. En gång försökte jag gå mer vetenskapligt till väga och analysera BPM i låtarna när jag ”komponerade” litsorna, men numer kör jag bara på känsla.

    Staffan: Två dagar efter loppet var det allra värst. Då kändes det som om kroppen ville slå personbästa på milen. Den var inte alls nöjd med att inte få springa. Men lyssna på kroppen tror jag man ska göra med viss måtta. Ibland vet den sannerligen inte sitt eget bästa.

    Camilla: Snart, snart…

    Ingmarie: Jag brukar sällan totalvila, men den här gången har träningsmotviljan varit så stor att jag ville ta i rejält. Håller tummarna för att det funkar.

    Fredde: Så här dag sju av utan löpning tycker jag som du: det är rätt skönt med löpvila. Börjar nästan oroa mig för om jag lyckas kicka igång startmotorn igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s