Valbart

Det stack ut ett par tajtsklädda ben bakom den gröna skärmen i Lillkyrkaskolans matsal idag. Röstade i löparstassen. Sen tog jag Upplandsleden hem och funderade över årets märkliga valrörelse, som handlat om – valrörelsen. Politiken har ju fullkomligt drunknat i den aldrig sinande floden av opinionsundersökningar.

Vad är det med medievärlden numer? Drevet går i allt, och ger mig konstant överdos. Prinsessbröllop eller val, kvittar lika.

Överdos löpning har jag däremot inte fått på sista tiden. Det märktes på löpstilen. Först var jag iofs tvungen att förlika mig med själva springandet, en rörelseform som kroppen tycktes ha förlagt i nåt skrymsle i lillhjärnan. Det tog säkert en kilometer innan jag hittade nån sorts bekvämlighet. Men det tog betydligt fler kilometrar än så, innan jag kom på varför jag upplevde en sån tyngd.

Upptäckte mot slutet av rundan att jag satt ner och sprang. Hög höft, jo tjena! Så fort jag insåg vad som var galet och strävade uppåt, framåt lyfte steget. Jag kunde ju för sjutton andas dessutom! Sista kilometern hem blev jag tvungen att bevisa för mig själv att jag faktiskt är löpare – inte lufsare med taskig hållning. Lämnade terrängen, svängde ut på landsvägen och blåste fram i regnet i 4:15-tempo.

Jag är nog löpare ändå. Men en otrogen sådan, som havererar löptekniken med allsköns alternativträning. Hur mycket måste man springa för att hålla löpstilen intakt när man också vill åka rullskidor, och styrketräna, och spinna, och spela innebandy?

…………………………………………………………….

12 tankar om “Valbart

 1. 4:15 tempo, wow, mycket imponerande, ingen tvekan om saken, nog är du allt en löpare, och en bra sådan! Längtar och drömmer om att en vacker dag kunna nå den farten…det är bara att jobba på:)
  Hoppas du får en härlig vecka, ta med stavarna ut i terrängen, rejält pulshöjande kan jag lova;)

 2. Ola P: nu med stavar!

  Marie: Snabbheten är mycket begränsad. Räcker ungefär i en kilometer, varefter jag står dubbelvikt och tror jag ska dö i cirka fem minuter,. 🙂

  Paljetten: Tack vännen!

  Jumper: Är du inte frisk snart? Sen tciker jag absolut att du ska ge dig ut på löparbanan i Vallentuna.

 3. 4:15-tempo. Jag säger bara ”huvva”!

  Vad löpsteget beträffar så trodde jag att alternativträning ger mer spänst och därmed elegantate framfart, medans jämna lunken (som jag för det mesta praktiserar) tenderar att försoffa steget. Men kanske är det så att löpmagen sitter i skallen? Får försöka undvika att idissla på annat när jag springer.

 4. Konstigt att ingen fångade DE benen på bild! Otrogen eller ej, om du inte vore en löpare skulle du inte kunna kuta i 4.15 fart!
  Och du vet väl, det heter ALTERNATIVträning just för att de bara är ett alternativ till den ”riktiga” träningen. 😉

 5. När det är valdag brukar många klä upp sig och känna allvaret och högtidligheten. Löparstassen är ju helt perfekt! Hur kan en löpare klä upp sig på annat vis än att dra på tightsen?

 6. Ja, nog är du löpare alltid som drar iväg i 4:15-tempo. Sittande löpstil? – Det har jag – blir jag också en lika snabb löpare om jag slutar sitta ner när jag springer? 😉 Vet inte hur jag ska få upp den där himla höften….

 7. Oliver: Egentligen är det kanske inte alternativträningen i sig som är boven i dramat, utan det faktum att jag istället för att springa tränar annat. Det blir alltså jäkligt lite tid över för löpning. Mitt steg glömmer sig uppenbarligen fort.

  Ingmarie: Pudelns kärna! De där alternativen börjar bli alldeles för lockande. 🙂

  Camilla: Det var ju faktiskt fintajtsen också. Inte de gamla noppiga med resår som hänger på trekvart.

  Lisette: Höftlyft är rena mirakelkuren! 🙂 Jag fick betydligt bättre löpsteg när jag började tortera magen med coreövningar, och när jag slutade fuska med stretchen. Helst baklåren och höftböjarna.

 8. Hur snygg är man i slutet av en mara?

  Hur gott luktar dina träningskläder egentligen?

  Vem bryr sig överhuvudtaget om stil när det kan gå i 4.15?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s