Farsot

TLK?  Trögds löparklubb?

Jag tänker helt fräckt ta åt mig äran som smittbärare. Av löparbacillen. Inkubationstid: fyra år. Men  nu jäklar har den spridit sig.

Parmiddag 2009: 1 av 12 springer

Parmiddag 2010: 6 av 12 springer

Snart är månne 80-talets lokala lopp i Södra Trögd återuppståndet. TLK finns förstås bara i mitt huvud. Än så länge. Men med fler bacillbitna borde ju smittrisken vara större. Om nu inte resten av bygden är immun.

……………………………………………………………………………

11 tankar om “Farsot

 1. Hur är det, brukar inte pionjärer så småningom hedras med en staty? Här handler det ju om en procentuell ökning som skulle få den mest luttrade statistiker att drabbas av slaganfall. Bra jobbat! Och tänk vilken tur att det rör sig om baciller och inte virus. I det senare fallet hade du väl fått socialstyrelsen eller smittskyddet på halsen.

 2. Anneliten: Undrar om de verkligen gjorde nåt annat på 80-talet än vi gör nu? Undantaget pannbanden. Joggingvågen verkar i alla fall ha gett snabbare tider än vad vi löpare förmår numer. Det krävdes betydligt mer för att hamna högt i resulatlistorna då än vad det gör nu. Alltså borde de gilla löparbacillen bättre… eller?

  Oliver Sture: Du har rätt – jag måste genast be min bästa konstnärsvän skissa på minnesmärket. Tror det får bli något halvabstrakt – vem vill ståta utanför kyrkan i tajts?

  Paljetten: Nästa vecka hostar jag gärna lite på dig över en bit lunch. 🙂 Det där lät ju fräscht…

  Jumper: Bara en av de nyfrälsta löparna vet att jag har en blogg. Och han läser den inte. Kanske just därför de smittats förexten, hade de läst den här kverulanta skapelsen hade de plöjt ner joggingskorna djupt i myllan.

 3. Om jag ska begränsa denna blogg till det specifikt löprelaterade innehållet, så läser jag det just för att igenkänningsfaktorn är så hög. Löpning är ju inte sällan en ganska seg och problemfylld aktivitet. Med ett alltför glättigt innehåll skulle dina tänkta läsare känna sig frånsprungna och utanför och säkert gräva ner dojorna ännu djupare. Du kan ju nästan få mig intresserad av att prova rullskidor…

 4. Självklart ska du sprida smittan! Det är den enda smittan man inte vill bli botad från. Kör så det ryker! I den här takten är snart hela bygden smittad. Sanna mina ord.:-)

 5. Om jag bara kunde lista ut var det där mystiska Trögd ligger ska jag nog göra mitt till för att spread the word i Enköpingstrakten! Du vet ju att jag har anknytning i trakten.

  För övrigt håller jag med Jumper, du borde blogga om saken 😉 för det gör du bra!!

 6. Jumper: Rullskidor tycker jag helt klart att du ska testa. Ger du dig på orientering så är ett par små hjul under fötterna ingen sak alls.

  Ingmarie: Såg ett potentiellt offer redan igår. Det var ute och gick med hunden, men med löparskor på fötterna. Lägger mig på lur och nyser nästa gång.

  Staffan: Tack! Trögden är ”min” lilla halvö som börjar söder om Enköping, men exakt var gränsen går vet jag inte. I Boglösa kanske? Bara att fortsätta ut på landet sedan man passerat Coop och Gånsta-spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s