Påskägg i december

Det är bara att inse. Det har inte blivit så många långpass på sista tiden. Lyssnar gärna på radioprogrammet Spanarna när jag springer långpass. Idag bestod örongodiset av ett olyssnat program som fanns kvar i i-poden. Från i påskas.

Misstänker att ett pass på 16 K inte hade platsat som långpass i april förra året. Men det gjorde det nu.  Sinnet var på långpasshumör hela vägen. Öppet och nyfiket. På äventyr, med en löptrög kropp i släptåg.

Vinkande drickapaus

Men frågan är varför man släpar med sig vatten. Borde ju funka lika fint att lapa iskristaller från åkerkanten.

………………………………………………………………………….

 

9 tankar om “Påskägg i december

 1. Att dricka på ett normalt långpass i vinterkyla finns inte på min karta numera. Det skulle vara om någon serverade en kopp rykande kaffe eller varm fruktsoppa i så fall…

 2. Jumper: Det är säkert rätt onödigt, men för mig är det inget riktigt långpass om jag inte tar med mig vatten. Alltså tar jag med mig vatten, vare sig det behövs eller inte. Voilá – jag har mig ett långpass!

 3. Ingmarie: 🙂 Så här ut på landet är säkert snön mer obefläckad än inne i stan. Men det är lika kallt. En flaska kan man ju alltid håll varm i vanten, men om man behöver fler – ska man ta en termos?

 4. Förr, när jag drack vatten på vinterns långpass, brukade jag ha med mig en flaska med hett vatten med en vante runt. Efter en timme var den dricktempererad. Tipset är gratis.

 5. Ovädersromantikern i mig ler när jag ser att drickat fryser i flaskan. Minns en nyårsafton då vår skumpa frös i glasen. Kul att vi trotsar väder och vind för att ha lite roligt 🙂

 6. Känns ännu mer hardcore att vinterspringa om man befinner sig norr om Smålandsgränsen. Har nämligen ännu inte fått uppleva fryst vatten i vätskebältet… Trots att termometern visat (för Skåne) hiskeliga -15 vid ett antal tillfällen denna vinter. Och för en dryg vecka sedan trodde jag inte mina ögon när jag skådade -25.2 vid uppstigning. Den dagen sprang jag dock inte…

 7. Jumper: Var förvarades vanten? Eller hade du flaskan i den vante som satt på handen?

  Paljetten: Ja, shit va´ kallt det var! Och till och med roligare än långpass!

  Benet: Min köldgräns för löpning går vid -15, så det kan inte ha varit kallare än så. Måste ha varit fartvinden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s