13 tankar om “Spårsnö

 1. Spåret visar ju iofs inte i vilken ordning de olika fotdelarna landar… Kan ju mycket väl vara så att du landar på framfoten och att hälen sedan enbart lätt vidrör marken innan det är dags för foten att bege sig vertikalt för att bereda plats på marken för kompisen…

 2. Precis som ”Benet” skriver är det för mig, jag landar definitivt inte med hälen först utan mitt på foten men lika definitivt så fjädrar hälen sedan ner och vidrör marken och det spelar liksom ingen roll eftersom jag inte är sprinter.

 3. Glömde ju att kommentera det (för mig) estetiskt tilltalande, nätta och kvinnliga fotavtrycket på bilden. En bra mycket trevligare syn än de dinosaurielika avtryck en annan lämnar efter sig vid lufsande i snö. Något som helt plötsligt får mig att tänka på en dikt som fanns att läsa i 1988 års upplaga av skolans studenttidning då de elever som var på gång att ta ”examen” skulle presenteras. Dikten nedan tillägnades en av mina klasskamrater av en annan:


  Åke är mannen som inte vill bli stor
  Trots att han har 45 i skor
  Han är för övrigt den ende här i mängden
  Som kan trampa ihjäl ormar på längden

  🙂

 4. Utan att ha läst tidigare kommentarer, gjorde jag samma reflexion som de angående det löptekniska. Även under framfotslöpning måste hälen ner i marken när kroppen är mitt över foten. Annars måste man ju böja benet onödigt mycket. Fotavtrycket från en utpräglad hälisättning tror jag blir lite annorlunda. Borde undersökas.

  Det är för övrigt intressant att jag, hur mycket jag än anstränger mig, inte kan se fotspåret på bilden som en fördjupning i snön. Det blir bara en upphöjd relief eller som en gipsavgjutning. Hur jag än försöker se ljuset komma från vänster, går det inte.

 5. Vävillig tolkning killar! Jag tycker den där hälsen ser ut att ha tryckt till snön rätt rejält. 🙂
  I ärlighetens namn har jag ingen aning om hur jag springer, har svårt att känna ”steget” när jag kutar omkring. Och försöker jag tänka efter hur jag springer så blir det genast silly runs av det hela. Borde kanske fota alla varianterna någon gång och analysera skillnaderna i spårbarheten.

  Benet: Vilket poem! Nu blir jag förstås enormt nyfiken på vad som skrevs om dig i samma tidning.

  Paljetten: Jag överröstar stegljudet med ZZ-top… 🙂
  Intressant iakttagelse, det där med ljuden. Nu måste jag stänga av musiken och lyssna. Dumpf-steget låter inte så hälsosamt för benstommen.

 6. Stämmer in med alla andra: framfotalöpning säger man, men det innebär bara att man inte landar med hälen först som kommer av att man liksom saxar med benen i långa steg. Man landar istället med foten under kroppen och inte framför, helt enkelt. Kommer av sig självt om man kortar ned stegen, så har du korta steg (hög kadens, ca 180 steg/min) så har du förmodligen en landning mer mot framfot. Rätt utfört så går hälen alltid i ordentligt, men sist liksom. Du kan mycket väl ha en framfotalöpning alltså. Men det är bara i sprint som man har en ”riktig” framfotalöpning, utan hälisättning.

  Har jag fått lära mig iaf…

 7. Vet inte hur det är med de här andra tolkningarna men jag vet att mina spår är bara ”halva”. Framfoten är i men aldrig hälen! Oavsett fart. Om det inte är djupsnö vill säga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s