I klistret

”Mamma!! Har du brutit benen?”

Nix.

Men väl insett varför man inte ska glömma att raka benen – noga – innan man rullar in dem i metervis med tejp.

Kanske var det glädjeyran över den sociala löpargemenskapen som ledde till alla snedsteg under tisdagens ULK-tävling. Klev snett tre gånger, varav en ordentligt. Så där så man hoppar på ett ben ett par steg för att sedan försiktigt kolla läget. Läget var klart löpbart.

Väl hemma var läget lite svullet. I går morse ömt, stelt och otrevligt. I dagsläget helt ok, men klart tejpberoende. Allra helst om man ska löpa obanat. Det skulle jag.

OL-skola nummer fyra med IF Thor. Stenhagen. Förra gången var jag en stjärna på stjärnorientering. Den här gången – inte mycket till stjärnglans. Alldeles för många skulle springa samma bana. Då slår jaktinstinkten till. Istället för att stanna och verkligen läsa in mig rusar jag med, tappa kartkontakten och missar både punkthöjder och diken. För att inte tala om beståndsgränser…

Men det är roligt likt förbaskat!

………………………………………………………………………….

5 tankar om “I klistret

 1. Ja, känn på !!

  Jag tänker då inte på ojämna motionsspår och knycklade fotleder, som jag varit förvånansvärt förskonad från, utan på orienteringens fallgropar, som jag känner igen. Minns mitt första och hittills enda officiella framträdande i disciplinen, när jag följde strömmen av löpare till vad jag tyckte verkade som första kontrollen. Jag hade inte fattat att kontrollerna identifieras med ett nummer och stämplade glatt, men insåg sedan att något var fel och sprang för säkerhets skull tillbaka till starten och började om på egen hand.

  http://maxochnisse.se/2010/10/14/jumper-springer-51-km-pa-22539/

  OL-skola med IF Thor eller Trial and Error med Tor, till slut ska det nog bli lika bra i båda fallen. Och visst är det roligt!

 2. Jumper och Snitsaren: Tänk. Jag hade helt missat blogginlägget från ditt orienteringsäventyr i höstas. Desto trevligare fick jag nu!
  Det känns aningen trösterikt att även eliten dabbar sig i hetsen och hänger varann i hasorna.

 3. Problem med att tejpklister fastnar i håret på underben har jag aldrig haft. En förmodad genetisk defekt har nämligen lämnat mina underben helt fria från hårväxt. Ett faktum som min fru avundas mig väldigt mycket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s