Köpes: kryckor

Den här är ju rent löjligt!

Träningsvärken.

Visserligen var HIT-passet på F&S tufft i fredags. Riktigt tufft. Med massor av benböj. Men jag tycker ändå inte att träningsdosen står i proportion till det faktum att jag nu stapplar fram som en skadeskjuten ekorre.

I onsdags var jag på gymmet. Samma resultat. Grönjäkulsk träningsvärk i x antal muskler i överkroppen. Visserligen hade jag inte styrketränat ordentligt på säkert en månad. Men att hoppa högt av smärta för att ngn råkade peta en i sidan? Rent löjligt!

Vissa tycks aldrig få träningsvärk. Kan – totalt otränade – hugga och stapla ved en hel helg och skutta som kalvar på grönbete på måndagen. Jag använder vänster pekfinger istället för höger när jag sms:ar och får omedelbart delayed onset muscle soreness i fingerböjarmuskeln.

…………………………………………………………………….

8 tankar om “Köpes: kryckor

  1. Inte för att det kan vara någon tröst för dig att bli jämförd med en pensionär, men nog känner jag igen detta att minsta förändring i rörelsemönstret leder till jäkulsk (färg dock oklar) träningsvärk i muskler jag inte visste fanns. Sprintövningarna på bana för en tid sedan sitter fortfarande lite här och där. Att fjolårets stenbaxning och murbygge gjorde mig till invalid förstår jag dock efter att i helgen ha återsett monumentet. Att jag orkade!! Vad HIT och annan modernt tortyr skulle göra med mig törs jag inte spekuklera i.

  2. Jumper: Minns du om kroppen reagerade likadant för säg, 20 år sedan? Om inte får vi väl helt enkelt anta att det är åldersrelaterat. Själv sportade jag inte som ung, och har dessutom lyckats förtränga det mesta av mina barn- och ungdomsår.

  3. Jag har nog alltid fått träningsvärk, För 20 år sen idrottade jag inte men höll till vardags på med mer allmänt rörliga sysselsättningar och fick jag träningsvärk av något temporärt ensidigt så tänkte jag inte så mycket på det. När jag var barn och ung höll jag på med alla möjliga idrottsgrenar och hann sällan bli otränad i någon muskel. Minns dock min fruktansvärda träningsvärk i 16-årsåldern när jag köpt en skivstång och provade alla övningarna direkt. Möjligen krävs det mycket mindre idag för samma effekt. Man ska komma ihåg att jag nästan uteslutande ägnat mig åt löpning det sista halvåret.

  4. Jag vet hur det kan vara att få ont precis överallt! Jag styrketränade rätt friskt för något år sedan, jag gjorde nog inget annat… Men så kom jag på att jag skulle minsann öka motståndet och la på vikter för alla muskelgrupperna. Det var ett misstag, fy fy fy vilken smärta. Det gjorde ont att blinka! Men är det inte en liten inflamation som sker i musklerna vid träningsvärk? eller åtminstånne bristningar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s