Motbakke

Så sant.

Jag har varit en sväng i Bergen. Min resevana trogen mornade jag mig varje dag med en upptäcktsfärd i löparskor. Morgonjogg brukar det kallas. Fast i Bergen stämmer epitetet jogg taskigt. Möjligen stämmer det in på tempot (tveksamt förexten, nog snarare polimasande.) Men inte alls på graden av andfåddhet, pulsstegring och mjölksyra.

Har lekt med tanken på att springa norska  Skåla Opp. 1834 höjdmeter. Rätt upp.

Flöjen i Bergen. 320 m.ö.h. Där arrangeras också motbakkelöp. Jag testare rutten. Rätt upp.

Det får bli Lidingöloppet istället. Aborrbacken fixar jag med den modesta backträning som hemlandet har att erbjuda. Skåla kräver nog att jag emigrerar.

…………………………………………………………………….

5 tankar om “Motbakke

 1. Lidingöloppet minsann! Och snabbare startgrupp än sist!

  Själv tycker jag att jag har prövat allting utom ”Vallentuna banhalva” (21,1 km). Men vi får se, kanske Lidingö 15 km som en säkrare och billigare variant.

 2. Läste om en halvmara någonstans i Norge (Trondheim?) som bara gick uppför, över 1500m tror jag det var, vinnartiden var på 1:45 någonting, ruskigt imponerande!!! Rolig skylt!

 3. Ingmarie: Förra gången jag sprang Lidingö (vilket också var den första) gick jag uppför alla backar. Inklusive abborren. Där jag faktiskt gick om vissa av de som ”sprang”. Startgrupp 9 har sina egenheter. 🙂

  Jumper: Jag begriper mig inte alls på vad jag gör i den där startgruppen! När jag anmälde mig var det enligt hemsidan fullt i startgrupp 3,4,5 och 6. Men jag är ju i och för sig så liten i växten, tar nästan ingen plats alls.

  Staffan: Kan kanske ha varit Geiranger halvmarathon, också kallat Nibbeloppet? En klubbkompis sprang den och den går bevisligen upp, upp och upp. Det tog henna 2:53. Hon brukar springa mer än en timme snabbare på en vanlig halvmara. Och vinnaren sprang mycket riktigt på 1:45…. helt otroligt!

 4. Rättelse:

  Du gick inte alls uppför alla backar när du sprang Lidingöloppet. Jag hade själv den stora äran att se hur du på lätta ben sprang uppför den backe efter 28,7 km som efter det bär ditt namn (och där för övrigt Ingmarie springande hejade på mig förra året). Eller också går du väldigt konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s