Gameplan

Jäkla lyxdag detta! Skjutsade dottern till skolan, men istället för att styra mot jobbet i Uppsala åkte jag raka vägen hem. Korsord och kaffe. Framåt tio när temperaturen krupit över tio grader tog jag en joggingtur i den oförskämt härliga höstsolen. Drog upp farten ett par hundra meter här och där men försökte mest hitta lagom Lidingötempo.

Rullade ut yogamattan på vardagsrumsgolvet och stretchade ut. Lugn musik i öronen. Fokus och andning. Och sen en lång, het dusch på det, lite nagelklippning, fotfilning och mentoldoftande salva.

Lammfärssoppa till lunch. Och massor av knäckebröd för kolhydraternas skull. Två stora glas vatten.

En sväng (ganska lång) till Lidingö för att hämta nummerlappen.

Rätt bra uppladdning för ett lopp. Ett lopp som jag valt att inte ens kalla för lopp. Ledigt från jobbet för att ladda för en joggingtur? Ja, ibland har man faktiskt rätt att unna sig saker. Solen sken. Flexkontot var överfullt.

Planen för morgondagen, upplagd med utgångspunkt från dagens lilla joggingrunda.

  • Långärmad t-shirt behövs inte. Även om man fryser så man skakar under den tid det tar Garmin att hitta sina satelliter.
  • Jag kommer att vara stel i baklåren. Det är bara att acceptera. Träningsvärken från tisdagens cirkelfys sitter fortfarande i. Trodde jag var klok nog som valde bort excentriska benövningar, men glömde av bara farten att hoppa över marklyften också. Inte smart alls.
  • En timme per mil de första två milen verkar vettigt, möjligen med en-två minuter till godo per mil. Då har jag marginal sista milen. 3:15 borde jag väl klara?  Garmin får hjälpa mig att hålla tempo. För tillfället är jag snabbare än jag jag är uthållig, och har noll känsla för hur långt 30 K är. Sparar jag inte på krafterna kommer det att bli kramp, kräk och elände efter Grönsta.
  • Mjölksyra i uppförsbackarna? Gå!
  • Håll till höger! Joggare har inget att göra i startgrupp fyra.

Lycka till alla som ska springa Lidingö! Det här blir kul!

…………………………………………………………………………

4 tankar om “Gameplan

  1. Klart man ska flexa ut när det är dags för löpuppladdning. Då om något! Det bör man faktiskt unna sig. Definitivt. Speciellt om man, som du, har ett bågnande flexkonto.

    Ha det nu riktigt kul. Din ”game plan” låter ”spot on”. Ett perfekt sätt att tillbringa en lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s