Omprioriterat

Kanske blir det havregrynsgröt, barkbröd och och fattiga riddare mot slutet av månaden framöver. Lite knapert.

Jag tänker jobba mindre. Leva mer!

Leva 20 procent mer. Från och med den 1 december är jag ledig varje fredag. Den dagen ska bli min. Bara min!

………………………………………………………………..

10 tankar om “Omprioriterat

 1. Snitsaren: Tack!

  Jumper: Med sommarens tävlingsresultat i minnet vet jag inte det jag. Tycks ju som om man kan hatta och fnatta med det emsta, och ändå göra en ok insats. Det har då inte gått bättre de år jag bara sprungit…

  Benet: Tack förexten! Det var du som gav mig idéen och modet. Är det inte december snart?

  Anneliten: Testat klappgröt?

 2. Från en som satt arbetstidsförkortning i system de senaste 3½ åren (och många år framöver…) med omfattningen 100%-40%-20%-40%-80% ”ledigt”, så kan jag bara säga: helt rätt val!

  Dessutom går sambon på 90%. Vi kompenserade genom att då vi bytte bil, så köpte vi en för hälften så mycket och sparade ca 130 000 på det. Dessutom har vi bara en.

  Fast själv tycker jag att kortare arbetsdagar är att föredra, iallafall de år när man har småtjofsarna springande runt benen. Om bara gemene man visste vad tex 6 timmars arbetsdag gör för att eliminera vardagsstress, bråk och dåligt samvete. Och dessutom ger det utrymme för en själv att hinna med sina egna intressen i typ 45 min om dagen…

 3. Farsan: Dina tidigare inlägg i frågan ( på en numer nedlagd blogg) fick mig på rätt spår!
  Testade att förkorta tre arbetsdagar i veckan tidigare. Med enda resultat att jag fick betalt för 90 procent, men förväntades hinna lika mycket som om jag jobbat heltid. Hoppas att det blir mer uppenbart att jag faktiskt jobbar deltid om jag är borta en dag i veckan. Både för arbetsgivaren och för mig. En arbetsdag mindre i veckan innebär dessutom att jag slipper pendla 10 mil den dan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s