Fritt fall

Hösten brukar vara min bästa tid. Jag älskar när löven faller och sikten blir fri mot himlarna. Älskar lukten av multnande höstlöv och våtkall mossa. Älskar stearinljusens och kakelugnsbrasornas tid. Älskar att livet får gå långsammare – eftertanke under en yllefilt.

Men i år är något annorlunda. Jag har nämligen förbannat ont i magen. Den krånglade magen lägger sig i vägen för allting. Jag blir irriterad och lättretlig eftersom den alltid – hela tiden – gör sig påmind med knip och uppkördhet. Jag är trött, trött, trött vilket jag tror beror på att näringsupptaget inte funkar som det ska. Och inte kan jag springa ordentligt heller. Det är svårt att springa dubbelvikt.

Otroligt enerverande för en kvinna van att ha en mage av stål, som brukar klara av att äta sura godisar på fastande mage, käka oljegrus och dricka klorin.

Skitmage!

…………………………………………………………………..

13 tankar om “Fritt fall

 1. Usch, trist! Ja, då kan det vara svårt att träna!! Har inte du haft det tungt och stressigt på jobbet kanske länge så det kanske är en stressrelaterad gastrit/irritation av magsäckslemhinnan?

  En kur Losec eller liknande är faktiskt inte alls fel i de lägena och otroligt effektivt även om man naturligtvis måste angripa grundorsaken (stressen eller vad det nu är).

  Hoppas på bättring!!

 2. Även om jag inte provat oljegrus och klorin så har också jag en mage som tål det mesta, men satan vad ont jag hade för drygt tretti år sen när jag plötsligt fick magkatarr.. Då ansågs det vara stressrelaterat (kan jumper stressa tänker du?) men numera har man väl också teorier om virus, eller är det bara vid magsår? Losec var inte uppfunnet på min tid så jag fick nåt novalucol eller nåt. Om det kan ge dig tröst och hopp så var mitt över på en vecka och har inte återkommit. Tillsvidare stackars dig!!

 3. Ja, fy fan. En krånglande, knipande mage är inget vidare. Funkar inte magen funkar inte resten heller… Ser att du redan fått tips om Losec och andra medikament, och kan bara instämma. Prova dig dig fram och snacka med en läkare för att få tips och idéer.

  En stor krya-på-dig-kram till dig din stackare!!

 4. Förutom att sluta och stressa och kanske besöka en doktor så tycker jag du ska testa att utesluta vetemjöl och havregryn ur din kost, dvs bort med mackor, musli och pasta. Du behöver inte bli LCHF-galen för det, men mängden av all spannmål och kompensation med fibrer vi trycker i oss tenderar att förvärra magar som är i olag.

  Både jag och min löpande polare har haft kassa magar som ordnat upp sig efter ovanstående ”kur”.

 5. Virus skrev jag. Menar nog bakterier. Heliobakter pylori har väl med både magkatarr och magsår att göra..

  På min tid ordinerades tvärtom fibrer som bot, och jag är ständig HC-ätare, (men säger för den skull varken bu eller bä åt farsans tips)

 6. Tack alla för omtanken! Det värmer! Och värme är bra för onda magar, det är jag säker på.

  Inte alls omöjligt att det ligger stress bakom, även om värsta hetsen lagt sig nu. Kanske just därför eländet dyker upp just nu. Förkylningar brukar ju åtminstone bete sig på det sättet; blomma ut när man blir ledig och taggar ner.

  Knaprar novalucol, men tycker inte att det gör ngn större nytta, så blir detta inte bättre snart får jag nog tassa till doktorn och beställa starkare grejer. Och så vore det kanske klokare att prata direkt med expertisen istället för att surfa runt på nätet och tro sig lida av allsköns dödliga sjukdomar med krångliga latinska namn.

  I väntan på att jag verkligen tar taget i saken och ringer vårdcentralen försöker jag lista ut vad i kosten som förvärrar läget. Som kaffe. Istället dricker jag såna där goda bakterier. Mjölmats- och mjölkintaget ligger också under luppen. Men vad äter man till frukost om man utesluter mjöl och havregryn?

  • Du äter ägg och bacon! Står dig hela dagen.

   Eller nån shake på turkisk yoghurt, grädde/mjölk/vatten, ägg, banan, kakao/jordnötssmör/bär, linfrön, söta ev med honung. Eller yoghurttallrik med bär och nötter och lite blandade frön. Komplettera med mer banan eller ägg om det behövs.

   • Jag gillar iofs ägg och bacon – med vita bönor och tomat. Fast bara på söndagar. För meckigt för mig en vardagsmorgon klockan 5:15. Men nåt yoghurtaktigt med nötter och bär borde jag orka fixa. Bara det nu inte är mjölk som magen inte gillar… Ska göra ett litet test.

 7. Magont är skit! jag hade fruktansvärda problem när jag var yngre. Kramper, svid, uppsvälld-you name it! Eftersom jag vägrar piller in i det sista så testade jag annat och fann att Ledins Digitur var ”min” mages räddning.(En blandning av örter som bl.a är bra för matsmältning och kramper) Biverkningsfritt och inskaffas enkelt på Hälsokosten. Ett annat tips är att du genast börjar med PRObiotika. (Kan köpas tex i min lilla shop. 🙂 )

 8. Snorkkis: Usch ja! den själv så mycket kraft – den onda magen. Och mullrar dessutom så högt att kontorsgrannarna sätter på hörlurarna. 🙂

  Ingmarie: Digitur låter riskabelt likt digitalis… men jag ser på innehållsförteckningen att innehållet tycks vara mindre riskabelt. Maskros och rölleka lär väl ingen ha dött av. 🙂
  Just nu dricker jag probiotika i shotsform. Men i din butik finns ju fiffigare piller. Ska passa på att fylla på d-vitaminlagret samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s