45-minutersträsket

Måndag: 45 minuter spinning. Tisdag: 45 minuter cirkelfys. Onsdag: 45 minuter löpning. Eller 48 minuter löpning, men ändå. Jag har fastnat i trekvartsläge.

45 minuter är så – lagom.

Lagom är vad jag ids när träningslusten tryter. Och tryter gör den; motivationen har nått en ny bottennotering.

………………………………………………………….

4 tankar om “45-minutersträsket

 1. Ett banalt problem och därför intressant.

  Medan du åtminstone gör olika saker, befinner jag mig mer eller mindre konstant i lagomlöparträsket under vintern (1 timmes löpning varannan dag och 2-3 timmar på helgen) i väntan på vårens mer engagerade träning inför hotfulla långlopp (i år StM). Hur jag trots dålig motivation ändå tränar regelbundet har jag beskrivit på MaxochNisse i några inlägg i februari och mars 2010, men eftersom jag minns att du inte lockades av de tankarna, ska inte ge dig tips. Möjligen låter den där tuvan bra.

  När jag ställer frågan ”Varför tränar du”, är jag varken insinuant eller terapeutiskt rådgivande utan bara nyfiken, Du har inget synbart mål, inget speciellt lopp som hägrar och behöver inte gå ner i vikt eller förbättra kondisen för att orka med livet, så vad är det som gör att du trots allt fortsätter. Känns det bättre efter än före träningen, eller tränar du bara för det inte ska kännas dåligt. Har du trots allt en aning, baserad på erfarenhet, att träningen har något roligt att ge bakom hörnet?

 2. (Fast ”den där tuvan” var tydligen inte heller bra eftersom den nu är spårlöst försvunnen? Och jag beklagar att min långa kommentar förtar inläggets tänkvärfda minimalism).

 3. På funbeat fick jag en inspirerande idé om att sätta ihop ett par tre trekvartar till ett slags combopass… men har inte kommit på vad hur och när detta ska ske. Är du sugen på att knåpa ihop något på friskis tillsammans med mig?
  Tex, skivstång, spinn och flex… eller något liknande.
  (två pass skulle räcka gott)

 4. Jumper: Fattar inte heller vart tuvan tog vägen. Och bottensatsen. WordPress tycks på eget bevåg ha ersatt den senaste versionen med en tidigare autosparad variant av inlägget. Censur?
  Den där varför-frågan brukar jag ställa mig själv, men får aldrig riktigt svar. Ohejdad vana? Jag vill upprätthålla självbilden av mig själv som någon som tränar? Möjlighet att ge andra dåligt samvete för att de tränar mindre än jag? Jag klarar inte att låta staplarna krympa för mycket på Fun-beat? Men jag tror faktiskt du är ngt på spåret, att det finns något som hägrar runt hörnet. Jag vet vara inte vad det är just nu. Men när det dyker upp vil jag vara förberedd!

  Paljetten: Skulle vara superskoj! Jag tycker absolut att vi snickrar ihop en långkörare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s