Syster ysters lillstrumpor

Det bidde inget bokslut i år. Över årets träning. Men jag har i alla fall nött ut ett antal par strumpor.

Vilket snarast har att göra med kvaliteten på strumporna än på mängden träning. En kvalitet som förexten måste ha blivit sämre. Jag har använt samma strumpsort i evigheters evigheter. Har gamla grånade par som fortfarande är hela, om än tunnslitna. Men de nyinköpta paren, de pallar inte trycket.

Hur jag kan säga något om mängden träning, utan att ha sammanställt debet och kredit? Känsla. Och ett snabbt sneglande på ett par kurvor i träningsdagboken på Funbeat. Och jag vet säkert att jag förra vintern tränade sisådär 400 minuter i veckan, nu ligger jag på runt 300.

Jodå, nog har det hänt att jag sammanställt lite siffror då och då, men egentligen är jag inte särskilt intresserad. Lite Pippivarning på mig: kommer jag lagom till pluttifikationen? För att det ska vara någon riktigt vits bör ju sifforna dessutom – och framförallt analysen av dem – användas till något konstruktivt. Som att planera för framtida träning.

Det trycket pallar inte jag. Så jag går väl på som vanligt. I ullstrumporna.

……………………………………………………………….

5 tankar om “Syster ysters lillstrumpor

 1. Alltså, vilken himla tur du har!! Nu när du har så taskiga strumpor menar jag. Att du då råkar ha en träningskompis som just nu säljer Newbodykläder åt dotterns basketlag. Där pratar vi kvalitet, håller måttet även om du skulle komma upp i 400 minuter i veckan igen. Säljer detta för sjuttioelfte gången i ordningen nu, så i vild panik och helt utan skam tar jag alla chanser att nasa iväg ett par strumpor eller två som du märker. Kunde ju bara inte motstå när du blottar dig så där :-). Bara säg till så pdf:ar jag över en katalog med glädje…

  Det är så mycket räknande bland oss löpare i allmänhet, så det är väl befriande att höra någon som inte bryr sig speciellt mycket om siffrorna. Det är ju träningen som får oss att må bra, inte statistiken. Detta dock sagt av en som alltid gör bokslut.

 2. Om man köper strumpor på löplabbet, så är man seriös. Det är int tal om annat! Själv har jag ingen aning om var de vita sockar jag springer i kommer från. Konsum kanske? Fem par för 50 kronor typ?

  Däremot har jag inte bara koll på mina egna träningssiffror utan också på mina träningskamraters, däribland dina, och de senaste fyra veckorna har du minsann tränat stadigt mer än 350 timmar per vecka. Dessutom, om jag ska fortsätta att slå dig på fingrarna, tycks det i ditt fall handla om kvalitet. 45 minuters cirkelfys kan inte jämföras med 45 minuters lätt distanslöpning, om du frågar mig. Fler frågor?

 3. För att hjälpa ”P” på traven så är jag Newbody-köpare vad gäller strumpor (barnens olika idrottslag) och jag kan intyga att deras tunna vanliga strumpor är riktigt bra, både på kontoret och i löparpjucksen!!

 4. Staffan: Tack! Fast bloggens utseende är ju egentligen WordPress förtjänst, jag har bara valt ett av de snygga teman som finns. 🙂
  P kommer säkert att uppskatta säljstödet! Har själv Newbody strumpor, men har aldrig testat att springa i mina Jolly socks.

  P: Hit med katalogen bara! Ett packet strumpor kan jag gott sponsra tjejerna med – och få hela löparprylar på köpet. Eller vänta nu – springer du själv i Newbodystrumpor? 🙂

  Jumper: Ah! Jag ska kanske ta och fundera ut på vad jag vill veta om min träningshistoria och helt enkelt be dig sammanställa siffrorna? 🙂 Så fort man börjar försöka sig på långpass blir det ju betydligt lättare att samla timmar. Och kilometer. Cirkelfys kan nog räknas som kvalitativ träning, men å andra sidan reggar jag ju stretching…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s