Knådad

Lite trevligt småsnack , och så plötsligt körs vassa knogar mot  rumpmuskeln. ”Det är nog ingen större fara med piriformis. Du skrek inte.” Lakonisk kommentar från massören. Nej, kanske inte. Jag hade ju munnen full av ihopbiten frottéhandduk.

Sen ger han sig på mina baklår, som han tyckte var mer illa däran. Stenhårda. ”Gör det inte ont? Nåja, folk som tränar brukar ha hög smärttröskel.” Och så tar han i så att skorna gnisslar mot platsmattan. Mina naglar lämnar märken i massagebänkens gröna galonklädsel.

Efter det känns det som ett varsamt vågskvalp mot huden när kan låter hårda tummar pressa mot mina yttre vadmuskler. Jag fnyser bara  lätt när han trycker handlovarna mot iliotibialbandet på lårets utsida och konstaterar att det verkligen behöver en omgång. Det är tydligen onormalt stramt, vilket inte direkt förvånar. Jag har ju känt att det drar otrevligt i knäleden. Löparknäaning.

Mörbultning hör en bra vilovecka till.  Spottar frotté resten av dagen.

…………………………………………………………………………

7 tankar om “Knådad

 1. Ingmarie: Och ändå kör min massör den klassiska varianten, inte idrottsvarianten. Jag har fortfarande ytterst levande minnen av en viss D:s massage av mina svullna hälsenor. Hu!

  Benet: Helt klart måste du få ändan ur vagnen, och lägga upp den på massagebänken. Det är ju så skönt! Efteråt.

  Västgötskan: Man funderar verkligen över om man är rätt funtat i skallen när man ligger där och kvider. 🙂

  Jumper: Att gå på massage? Eller skriva om det?

 2. Om jag frivilligt lät mig rådbråkas så där, så skulle jag med säkerhet skriva om det, fast kanske inte med din dansande, vassa penna. Å andra sidan har jag faltiskt aldrig fått massage (eller gått till idrottsdoktorn) i någon form så jag vet inte. Jag antar att det inte är gratis?

 3. Jumper: Skulle verkligen vilja läsa din beskrivning av en massage!
  Gratis är det – tyvärr – inte. Fast vi har en ”husmassör” som kommer på besök på jobbet med jämna mellanrum. Lite mer human prisklass håller han, 400 spänn fick jag hosta upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s