Skrot och korn

Idag var benen lite skrotiga. Kanske börjar man bli lite ålderstigen? Nej, föredrar att skylla det låga tempot på terrängen och kylan.

Och ändå var det varmt idag. -12. Klart springbart. I fredags var det -17. Också springbart. Åtminstone i full mundering. Mamelucker utanpå understället. Utanpå inte under. Har man dem underst fryser man nästan arslet av sig.  Full mundering innefattar också dubbla mössor, benvärmare, scarf och vindtät väst.

– 20. Där går gränsen för springbart för mig.  Vid -15 om det blåser.

…………………………………………………………..

6 tankar om “Skrot och korn

  1. Se där en bild av det blygsamma snöläget längre in i Mälardalen. Ser springbart ut men tjockt nog som bättre förklaring till temposänkningen.

    Vad temperaturer beträffar har jag hittills upplevt det besvärligast i vinter vid minus 10 grader och motvind och lite snö i luften. Värst för näsa, vänster kind och örsnibbar, medan hakan är naturligt skyddad. Fodrade tumhandskar är ett måste på händerna. Hur jag klär mig i övrigt kan jag berätta om du vill ha ett gott funktionsmaterialistskratt. Möjligen kan det bli lite kyligt när jag går under långpass, men så länge jag springer håller sig den genomsvettiga bomullströjan varm och att frysa om gumpen finns överhuvud inte i min förställning. Där blir det ju fem, sex lager kläder lagda omlott…

  2. -20 – där går gränsen för mig. Samma gräns som för mina bandymatcher på den gamla goda tiden. Jag har mameluckerna innanför. Mina, från Houdini, är så fula nämligen. Sitter åt överallt utom längst ner. Min käre man säger att det är för att brallorna är gjorda för längre ben än mina. Vaddå då jag är ju nästan 160 cm ju!

    • Mina är också svinfula. Och fladdriga längst ner. Och nog sjuttsicken står det Houdini på ett nött märke vid linningen. Man kanske borde stciak en par egna. Randiga med spets i nederkant. Det hade mormor. 🙂

  3. Ja, kanske… om jag inte lägger huvet på sne som Kirvisniemi. Vad gäller kläderna glömde jag att skriva att de är mycket sladdriga från de innersta till de yttersta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s