Vänstervriden

Känner mig lite sned idag. Har träningsstelhet på sniskan. Höger höft och vänster vad. Velodromvärk.

Beror på gårdagens envisa vänsterkurvor på Bosön. Träningskväll med ULK på inomhusbana. Har aldrig sprungit inomhus förut. Kändes jäkligt proffsigt.

Proffsig coaching oxå, av Jörgen och Anna Lindh. Pepp, goda råd och träningsorder: intervallstege. 600 meter – 1 minut vila – 400 meter – 30 sekunder vila – 200 meter. 4 serier, med 3 minuters serievila.

Vrålkul!

Men det var förstås inte särskilt proffsigt att lämna klockan hemma. Svårt att räkna vilosekunder när man måste flåsa som en blåsbälg samtidigt. Och inte hade jag koll på farten heller. 5000-metersfart och 3000-metersfart säger mig nada. Annas tips om ansträngande flytfart var lite lättare att översätta.

Tyckte faktiskt att det gick riktigt bra. Ingen sluggerlöpning utan snabba steg, avslappnade axlar – kontrollerat. Agerade farthållare åt oss ”mellanbrudar”. Grabbarna sprang förstås i en helt annan division dragna av Jörgen. Och mot snabbtjejerna har vi det en chans. Men vi är så jäkla bra ändå!

Sprang där, jagad av de andras hårda andetag, och kände mig cool när jag drog in doften av svettig sporthall i lungorna. Pippitofsarna killade mot halsen, och benen inbillade sig att de kände vinddrag mot den bara huden. Det här vill jag göra igen!

………………………………………………………………..

5 tankar om “Vänstervriden

  1. Det är förbaskat kul kul att springa med andra på inomhusbana! Och ja, man känner sig proffsig! Springa åt andra hållet kanske inte låter sig göras på Bosön där väl ganska många tränar? Har aldrig varit där men sprungit i Sätrahallen med andra bloggare ett par gånger, superkul!

  2. Anneliten: Staffan har helt rätt, vi var inte direkt ensamma på banorna. Men lagom till nedvarvningen hade de flesta gått hem och vi kunde springa högervarv för att veva upp oss åt andra hållet. 🙂

    Jumper: Nog var kurvorna doserade. Och tydligen känns det som om man springer på helt slätt underlag – om man springer tillräckligt snabbt. 3-fart kanske….

    Staffan: Under ett par korta ögonblick tyckte jag nästan att jag höll Boltfart. Så kul var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s