4,8 kvadrat förkyld

Hittar dem överallt. De hopknycklade näsdukarna. Spåren efter den sista tidens envisa nasala mucusproduktion. Hittills har jag gjort av med 4,8 kvadratmeter pappersnäsduk. 12 paket.

Till det kommer ett okänt antal kvadratmeter hushålls- och toalettpapper. Och inte är det slut än. Snorfloden har möjligen avtagit något, men inte hejdats helt. Det enda som dämts upp totalt är mina bihålor. Som alltid när förkylningsvirus får fäste i min kropp. Eller om det nu är influensaversionen den här gången. Sak samma: snor, hosta, feber och bomullsfylld skalle.

Sportlovet och skidåkningen? Två och en halv dag. Sen låg jag i våningssängen och stirrade på madrassvaret i slafen ovanför. Nu är jag hemma igen och kan åtminstone glädja mig åt en annan utsikt – från soffan. Atjoo!

…………………………………………………………………………

 

6 tankar om “4,8 kvadrat förkyld

  1. Saknar uppgift om snorets volym och specifika vikt, men konstaterar att det var ett ovanligt dumt tillfälle att bli sjuk. Du får ta igen det i veckan, när du väl håller dig hemma från arbetet. Om du ledsnar på utsikten från soffan, går det alltid gamla svenska långfilmer på eftermiddagen. Vi avverkade fyra när vi hade sjukt här hemma. Om du tycker att sjunde inseglet är utttjatad, kan du se ”Flickan på andra raden” (Hasse Ekman) från 1949 på tisdag. I övrigt håller jag tummarna för jag att dina virusangripare inte följs av elaka bakterier (i bihålor och/eller lungor).

  2. Västgötskan: Tack!

    Jumper: Man har lite att göra när man är sjuk, och gott om tid att studera näsdukspaketen ingående. Dessa angav hur stor area varje paket innehöll…
    Hoppas att dina tummar klarar att ta mig tillbaka på jobbet tills på tisdag, men om inte så varför inte Ekman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s