Frestelse

Takdroppet har skvittrat en grop i gårdsgruset. En rännil smältvatten når precis gräsmattan. De ser lite nyvakna ut, grässtråna.

Jag vill ut. Vill skvätta blötsnö med löparskorna. Kolla om gamm´snön ligger kvar i skogen, eller om nattens nysnö lyckats fräta bort allt. Lämnat kottarna på stigen nakna.

Andra utsätts också för frestelser innanför uppenbart otvättade fönster. Den är så brutal – vårsolen.

(Katten? Stella. Som skulle bo hos oss lite tillfälligt, men ser ut att bli permanent familjemedlem. Den grymma styvmatten som placerat en fågelmatare precis i noshöjd? Jag ville ju bara att sambon skulle få lite fågelallmänbildning. Inte inbilla Pumlan att  blåoxar och talgsparvar kvillrar i träden. Förkylningen? 9,2 kvadratmeter. Det är nog influensa.)

Släpper ut katten. Ligger ensam kvar och värmer kinden mot solfläcken på köksgolvet.

………………………………………………………………………

8 tankar om “Frestelse

 1. Kan sukta dig med att det verkligen var vår idag, trots nysnön som föll i natt. Hörde till och med en kolsparv (eller om det var en kolfink) som prövade sin stämma i solnedgången.
  Kan dock trösta (?) dig med att vi efter influensa och lunging har vinterkräkts här ett par dar. Dock inte jag som liksom 20 % av Sveriges befolkning tycks ha den skyddande genen (om nu inte viruset behagat mutera).
  Håll ut, snart äger du Trögden igen!!

 2. Anneliten: Krya bort hostan!

  Andreas: Tack! Och välkommen till min blogg. Sjukdom och rehab passar så mycket bättre i spöregnigt november än fågelkvittrigt mars.

  Jumper: Det var säkert en kolmes. Eller en svart kråka.
  Magsjuka efter influensa och lunginflammation, stackarn´! Du ser väl till att skämma bort patienten ordentligt?

 3. Absolut. Igår bjöd jag på ramlösa, skorpor och lite kokt vitt ris, kompletterat med lite högläsning på norska. Så idag mår hon bättre.

  Undrar för övrigt över den svarta ringen på bilden. Sitter det pummelformade fågelbordet fast på fönstret med en sugfot?

 4. Aldrig är man väl så springsugen som när man är förkyld. Varför är det så? Som tur är, är ju våren inte riktigt här ännu, så din influensa kommer säkert att gå över innan den riktiga våren är här. Krya på dig! Och söt kisse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s