Medlemsansökan

Den här coola klubben huserar under en stor gran i min skog.  Säkert ett gäng tuffa tjejer och grabbar som inte bara bor i tassemarken, de löper garanterat också genom den.  De hoppar över stockar, mjuklandar i mossa och klafsar genom myrar. En tuff klubb som erövrar naturen, bygger lersulor under skorna.

Ett gäng som i 180 hukar under låga granar och spanar efter framkomliga vägar i den obanade terrängen. Fortsätter att forcera framåt trots skrubbsår och blodvite efter grenar som stuckit hål i låret.

Lerstänkta löpare som vågar svänga höger fast stigen svänger vänster. Och som just därför upptäcker helt nya vägar i landskapet. Hittar en ny stig som  sluter en terrängrunda i skogen. Knyter samman sporadiska stigsnuttar till en sammanhållen sväng perfekt för skogslöpning en marsdag.

Den är verkligen cool- terrängklubben. Tuffingarnas klubb.

Men just nu tänker jag ändå inte söka medlemskap i gänget som käkar barr till frukost.  Istället tänker jag ansluta mig till mjölksyradyrkarna. De där som slickar tartan. Som står och brutalflämtar  med händerna tungt vilande på knäna. Eller som, med dödsskräck i blicken, spyr i en papperskorg. Som snackar intervallstegar och dividerar stå-  kontra gåvila. 45 minuter på milen- klubben.

Jo, faktiskt. Jag tänker försöka klara att springa milen på trekvart. Allt enligt devisen ”sikta mot stjärnorna”.  Jag börjar faktiskt bli gammal. Har rätt snart väldigt mycket gemensamt med den där målmiltiden. 45. Ska jag springa snabbt (allt är som bekant relativt) någon gång i livet så måste det bli nu.

15 tankar om “Medlemsansökan

 1. Jumper säger:
  Mitt bästa är 48:55 och då var jag ung (61) och vältränad, så för att du ska få en adrenalinkick och nåt att bita i så säger jag:

  Ha, det klarar du aldrig!! 😉

  (Men en tuffing är du oavsett klubb)

 2. Jumper fortsätter:
  45 minuter på milen,.. Vad du talar om (för mig) är väl egentligen att du vill se hur snabb du kan bli på 10 km i sommar och träna för det, och enligt mina gamla visdomsord tränar man ju inte annorlunda för sub 45 än för sub 43 eller 47. Intervalltider och liknande baseras ju på befintlig kapacitet. De där där submålen har väl betydelse först när man lägger upp tempo sina tävlingsförsök.

 3. Västgötskan: Visst är de (jag) coola, terränglöparna! Så jag tvivlar på att jag kommer att säga upp bekantskapen helt med mitt terränggående jag under min fartsatsning.

  Anneliten: Ingen förringning alls. Jag följer ju din framfart och vet att Ingmaries träningsprogram verkligen inte är någon promenad i parken. Tvärtom. Så jag hoppas jag har åtminstone lite av din drikraft och ditt pannben. Då borde det inte vara stört omöjligt i alla fall. Men jag bävar minsann lite.

  Jumper: Vet du, ibland tror jag att du känner mig bättre än jag gör själv. För visst är det så att jag gärna vill se hur snabb jag kan bli, om det sen stannar på 52 minuter så duger det också. Då har jag i alla fall försökt. Sub 45 låter dock jämt och bra, och som tidsmål bör förmuleras, som du så instiktfullt skriver i det länkade inlägget. Du får för övrigt gärna bre´ ut dig på min blogg!

  Ingmarie: tack för peppning! Det kommer att behövas. Massor. Hm? Har inget riktigt bra klubbnamn till min fiktiva snabbklubb, men i ev resultatlistor kommer det fortfarande att staå Uppsala löparklubb efter mitt namn.

 4. Staffan: När gick det i 4.30 senast? Din bloggs namn börjar ha mindre och mindre att göra med verkligheten. 🙂 Men tips tar jag gärna emot!

  Jumper: Oj, vilken ära! Men vänta – hur många varv krävs det på den där banan. Inte martonmånga hoppas jag.

  Ingmarie: Jag tänker nyttja lite specialisthjälp också. Kommer snart att berätta mer om det.

 5. Jumper säger:
  Tolv och ett halvt varv, och som beköning får du ett snyggt 5000-meterspers. Om du skulle stå ut med 25 varv törs jag nästan lova sub 45 på milen. Jag springer alltid fortare på bana, men jag är kanske miljöskadad.

 6. Ja, nu fungerar det (utan e-post) men då får jag finna mig att representeras av ett tårtpapper. (Helst skulle jag vilja visa min röda tröja som på funbeat.se och jogg.se men hur det skulle gå till orkar jag inte klura ut).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s