Marskatter

Jag vill ut. Och katta vill ut.

Kattan vill ut till den där tufsiga hankatten som råmar borta på stenmuren. Han med ett halvt högeröra. Som kissat på kvasten. Och krukan med avbarrat granris. Och ytterdörrskarmen. Just en fin friare.

Jag vill ut och springa.

Ser kisse titta förnärmat på mig innifrån fönsterbrädan när jag ger mig av upp i skogen. Letar upp den där stigen jag hittade sist. Nu luktar den varm tallskog, och två lärkor drillar över leråkern. Jag leker tafatt med en citronfjäril, och fan vet om inte vårskriet påminner lite om en hankatts locksång.

När jag kommer hem sjasar jag iväg den envisa friaren. Öppnar dörren för kisse som rusar ut och rullar sig på rygg i det solvarma gårdsgruset. Sen tassar hon fram och stryker stryker sig mot mina löptrötta bara ben.  En omisskännlig doft sprider sig över förstubron.

5 tankar om “Marskatter

  1. Se där ännu en bild från dina trakter. Du springer på skogsstigar, men på kartan i trappen ser jag mest fält och åkrar kring Veckholms kyrka. Är det långt hemmifrån till den där fina terrängen? Inte skogen med kyrkvaktmästarns motionsspår väl?

  2. Västgötskan: Löpturen gick bara fint, även om benen var lite tunga. Men det gör liksom ingenting när det är så härligt ute.

    Jumper: Inte långt alls. En knapp kilometer så är jag uppe i skogen, som visserligen inte har mycket gemensamt med en norrländsk storskog. Det gäller att hålla tungan rätt i mun, för springer man inte på rätt ledd är man snabbt ute på något fält igen. Kyrkvaktmästarens motionsspår befinner sig i ytterkanten av samma skog Den som vill springa landsväg genom skog har däremot inte mycket att hämta i Trögden.

    Ingmarie: YES!!

    Anneliten: Det gick åt en del tvål i duschen… Kattan är opererad så några kisseungar blir det inte. Men hon tycks ändå inte ha ngt emot den stinkande uppvaktningen. .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s