Elitmotionär, javisst!

Läste just Outside Träning, marsnumret.

Fråga: ”Jag är helt otränad nu, rätt fet också men har för avsikt att genomföra Åre Extreme Challange i sommar. Är det rimligt/realistiskt om man betraktar min nuvarande fysiska status?”

Svar från fd landslagstränare: ”Absolut rimligt! Man kan förbättra sig oerhört fort om man gör det på rätt sätt. På sex veckor med kontinuerlig träning kan man gå från en soffpotatis till en vältränad elitmotionär.”

*Hostar ostkrokar (ja, jag kommer från Norrland) över hela soffan*

Reaktion, någon?

(För den som inte känner mig: jag kommer inte bara från Norrland. Att jag hostar ostBÅGAR betyder att jag tyckte att svaret var anmärkningsvärt. Dumt.)

7 tankar om “Elitmotionär, javisst!

 1. Ack detta fantastiska ord ”elitmotionär”, lika härligt som ”barfotasko” ungefär…sex veckor alltså, vad är nu exakt elitmotionärsgränsen för fyrtioåriga gubbar på Stockholm marathon? Jösses!

 2. Och jag som brukar tycka att vanliga halvårs maratonprogram som börjar från noll känns optimistiska. Om ”elitmotionär” ett oklart begrepp. så är också ”soffpotatis” det. Många i löparbloggosfären kallar sig nog temporärt ”otränade och rätt feta”, trots att de har mycket bättre kondition än vanliga soffpotatisar och då kan möjligen sex veckor räcka en bit tillbaka även till gammal (elitmotionärs?)form. Men från noll…? (Om jag estimerade ostkrokar skulle jag också sprida dem över rummet).

 3. Men det är väl självklart att man måste reagera – ostkrokar på en vanlig måndag! Herregud! :-).

  Allvarligt talat, dumt var ganska milt uttryckt. Förutom att ”experten” har fel i sak och lurar den stackars personen som frågar, så är påståendet ett rätt saftigt hån mot alla oss som sliter året runt för att nå våra mål. Nej, det blir knappast någon prenumeration på den blaskan.

 4. Ingmarie: Om jag inte visste bättre skulle jag ha misstänkt att karln aldrig mött en vanlig dödlig människa. Men det lär han ja gjort…

  Anneliten: Du har ju drygt sju veckor på dig. På den tiden hinner du säkert sudda bort det där irriterande lilla motionär också. Gå för 2:50! 🙂

  Staffan: Szalkai brukar väl kalla sig motionär? 2:46, typ.

  Jumper: Med tanke på hur mannen som satsar på ÅEC såg ut på den tillhörande bilden skulle jag gissa att han tillbringat en hel del tid i soffan. Käkandes ostkrokar. Men eftersom jag inte lusläste artikeln vet jag iofs inte om han avslutade en elitkarriär som multisportare förra hösten. Inte för att det spelar så stor roll. Det kändes liksom som om tränarens svar riktade sig till soffpotatisar generellt.

  P: Rester av fredagsmys överlever inte länge hemma hos mig. Inte Pumlans överblivna lördagsgodis heller…
  Frågaren ska (om jag begrep rätt efter att jag slutat inhalera ostkroksdamm) få hjälp av tränaren i fråga att nå sitt mål i Åre. Säkert ska tidningen följa utvecklingen. Vilket väl också innebär att vi får reda på vad som krävs för att räknas som vältränad elitmotionär…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s