Flybent fyrfoting

Eller det är just det jag inte är. En flybent fyrfoting.

Kommer inte ihåg på vilken blogg frågan avhandlades i förra veckan. Favvoövningar kontra hatövningar. Försökte komma på en övning jag hatade – men nej. Trodde mig gilla det mesta. Ok, chins är kanske inte min starka sida, men jag  kör dem gärna ändå bara för att de är så grymt effektiva. Kettlebellsvingar är inte heller någon favorit. En svettig järnklump som jag hela tiden är rädd att tappa i skallen. Men de ger fin-fin träningseffekt.

Men att snabbt krypa på händer och fötter som någon form av insekt? Nej! Och att sen göra samma sak baklänges. Nej, nej, nej! Min hjärna tycks sakna den koppling som gör det möjligt. Kryper i passgång, kryper i kors och sen kryper jag inte alls utan faller ihop i en fnissigt frustrerad hög på F&S-golvet och försöker trassla ut mig själv.

Eftersom jag inte gillar att inte fixa saker måste jag testa baklängeskrypandet när jag kommer hem efter jobbet. Pumlan 7 år är snabbt med på  noterna. Vill gärna leka djungelinsekt. Kryper som hon aldrig gjort annat. Sopar mattan med morsan, som ligger som ett hoptovat garnnystan på just mattan.

Våra förfäder övergav fyrfotagången för sisådär sex miljoner år sedan. Jag förblir gärna gående på två, tack!

4 tankar om “Flybent fyrfoting

 1. Hahaha!! Ja, vad ska det vara bra för? Att fara runt som en skrämd gorilla fram och tillbaka. Kan fatta att det såg roligt ut. Det jag däremot inte kan fatta är att Pumlan redan är 7. Hur fort går tiden egentligen? Hon var ju nyss typ tre i dina berättelser… 🙂

 2. Prövade givetvis i morse och klarade raskt av galopp, trav, skritt, passgång och tölt både framåt och bakåt lätt som en plätt. Eller kanske inte!

  Finner dock problemet intressant emedan jag vid försök märker att jag spontant inte diagonalar utan faller in i en 1-2-3-4-rytm i ordningen vänsterfot-vänsterhand-högerfot-högerhand och motsvarande fast omvänt baklänges. Avbröt dock snart försöken för att inte ytterligare äventyra min maratonstart.

  Snitsarens överflödiga anmärkning, att insekter har sex ben, kan du bortse ifrån.

 3. Benet: Vi hyser misstankar om att ledaren, som just nu inte kan träna själv, ville roa sig lite på vår beskostnad. 🙂
  Jag fattar inte heller var de där åren tagit vägen!

  Anneliten: Snygga moves! Det ser ju åtminstone coolt ut när de som kan shuffeling ”flyter” fram över marken. Ingen ser cool ut krypande på alla fyra. Så jag har lagt ner träningen på just den fronten. Nästa gång gör jag burpees istället.

  Jumper: Insekten bureborn hade minst 137 ben. Minst.
  Trots att jag lovat mig självatt aldrig mer testa att krypa baklänges blev jag förstås nu tvungen att göra en analys av hand- och fotisättningarna. Nu vet jag inte längre vad som är höger fot och vänster hand…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s