I skovalet och kvalet

Någon kanske minns att jag köpte nya skor för inte alltför länge sedan, ett par Saucony Guide 5. Med sänkt tå-häl-drop, och dessutom lätta för att vara så stadiga och dämpade mängdskor. Låter väl jättebra, eller hur. Utprovade och provsprungna enligt konstens alla regler. Jag gillade skorna då. Nu avskyr jag dem!

Med dojjorna på fötterna dunsar jag fram. Sulorna må vara hur dämpade som helst enligt tillverkaren och skotester, under mina fötter förvandlas de till betongsulor. Skickar otrevliga stötar upp i underbenen, som efter ett par kilometer svarar med att styvna i varje upptänklig muskel. Och inte får jag något gensvar när jag ska skjuta ifrån heller. Skojäkeln vill helst stanna kvar i marken.

Så idag stegade jag tillbaka till Löplabbet i Uppsala för att gråta ut lite.  Bekymmersrynkor hos butikspersonalen. I hade ju själv Guide-skorna, tyckte de var jättebra. Men inget snack om saken, funkar inte skorna för mig så funkar de inte för mig. Till slut satt jag i ett regnbågshav av skor och fick vada genom skokartonger för att ta mig till löpbandet. Jaja, jag överdriver lite. Men jag provade verkligen mängder av skor. Igen och igen och igen. Lite nojjig. Eftersom det kändes så rätt förra gången och ändå blev så fel.

Efter nästan en och en halv timme… (Japp, I började se lite lätt less ut.)

Asics 2160. Egentligen höstens modell och färgsättning, men vem bryr sig bara skorna funkar att springa i. Vilket jag verkligen hoppas att de gör.

”Omoderna” skor är dessutom rabatterade. Och så lite plåster-på-såren-rabatt på det, eftersom de inte lyckades fixa bra skor åt mig förra gången. Bussigt!

Visst, jag hade kunnat beställa skorna ännu billigare från UK eller US. Men jag klarar inte att med gott samvete utnyttja butikens expertis och prova halva deras lager, för att sen tacka för mig och gå hem och beställa grejerna på nätet. Och vilken nätbutik ger plåster-på-såren-rabatt?

4 tankar om “I skovalet och kvalet

 1. Vad synd att du inte gillade skorna men Asics 21xx-serie borde vara ett säkert kort, en sko som funkar för de allra flesta och en av världens vanligaste löparskor! Hoppas det blir bättre den här gången!

 2. Heder åt din köptrohet!

  Att prova skor, eller kläder över huvud taget, ja, att behöva välja överhuvudtaget, är pest. Att hoppas på att slippa köpa nya löparskor i livet är dock att hoppas för mycket, ty mina Asics 2100 gått mer än 500 mil och dito Cumulus nästan lika länge. Nike Pegasus har dock några år kvar liksom förstås snabbisarna Addistar Comp.

  (Jag vet för övrigt en klubbis till dig som köper Asics Kayano vad som än händer i världen. Har du övergivit det dyrmärket?)

 3. Västgötskan: Test av skorna planeras till tisdag. Jag blir gelen om de inte levererar!

  Staffan: Hoppas detsamma. Var tidigare en asicstjej, men bytte eftersom asics har så tajt hälkappa. Den nötningen gillade inte mina hälsenor, så vi får se om det går bättre nu. Det kändes i alla fall bättre.

  Jumper: Jag är en så fin människa. 🙂
  500 mil? Och så säger de att löparskor måste bytas efter 100. Eller 50-80 som det sist påstods i en löpartidning. Här gäller det att skapa efterfrågan!
  Kayano kostar verkligen multum. Och är dessutom tunga. För tunga tycker jag numer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s